Recept: Ingefärsshot med gurkmeja

Total
0
Shares

Tips! Gjort den här ingefärsshoten många gånger? Prova mitt nya recept på ingefärsshot med gurkmeja och apelsin!

Igår skrev jag om min morgonrutin för en riktigt bra måndag. Eller egentligen för en riktigt bra dag oavsett veckodag. Det allra första jag gör på morgonen är att gå och hämta en bricka med grönt te, citronvatten och en ingefärsshot med gurkmeja i. Målet är att återfukta kroppen efter åtta timmars sömn utan vätskeintag och ge imunförsvaret en riktig boost. Oftast följer jag upp den med en antiinflammatorisk smoothie också, för att få en riktigt bra start på dagen!

Fullproppat med antioxidanter och inflammationshämmande egenskaper

Att grönt te är fullt med antioxidanter och citronvatten kan göra underverk för både hyn och magen är ingen hemlighet. Inte heller att både ingefära och gurkmeja är riktiga superingredienser att ha i det mesta. I min ingefärsshot med gurkmeja har jag dessutom citronjuice och honung, som också de är superingredienser.

Alla de ingredienserna är fullproppade med antioxidanter, c-vitamin och antiinflammatoriska egenskaper som gör det lättare att hålla sig frisk. Ingefära ger dessutom en naturlig smärtlindring som hjälper till när man har muskelvärk efterträning. Det hjälper dessutom till att lindra mensvärk eller ryggvärk. Ingefära är dessutom bra för matsmältningen, förhindrar gasbildning och motverkar förstoppning. Det sista är en vanlig bieffekt om man äter medicin för olika psykiska sjukdomar, till exempel jag för min bipolära sjukdom.

Frukosttips: grapefruit smoothie bowl.

Curcumin är den riktiga superhjälten

Men den riktiga superhjälten i min ingefärsshot med gurkmeja är just gurkmejan. Utöver att ha massvis med antioxidanter, c-vitamin och antiinflamatoriska egenskaper så innehåller gurkmeja massvis med curcumin. Det är ett superämne som bland annat verkar förebygga och motverka cancer. Men jag har i det för andra fördelar som gör min morgonshot med gurkmeja till en superdryck.

Curucmin verkar nämligen minskande på både blodsockernivå och kolesterol. Det förebygger en rad olika välfärdssjukdomar som dödar massvis med liv i västvärlden. Curcumin verkar dessutom vara en riktig superhjälte när det kommer till att förebygga diabetes typ 2, en sjukdom som drabbar 48 vuxna varje dag – bara i Sverige. Curcumin skyddar och förebygger mot diabetes genom att minska insulinresistensen och skydda betacellerna som producerar insulin.

En riktig superhjälte helt enkelt!

Middagstips: kantarellrisotto med Västerbottenost.

Recept på ingefärsshot med gurkmeja

Ingredienser:
 • 3 citroner
 • 200 g ingefära
 • 0,5 dl honung
 • 0,5 dl gurkmeja
 • Vatten
Gör så här:
 1. Juica citronerna och ingefäran i en råsaftcentrifug. Tips: Spara resterna och gör sockerfria ingefärsbounties.
 2. Mät upp hur mycket juice det blev och räkna ut hur mycket vatten det behövs för att få till en liter färdig vätska.
 3. Värm vatten, honung och ingefära tills honungen löst sig.
 4. Blanda med juicen och häll upp i en flaska.
 5. Låt svalna och förvara i kylen. Den håller i ungefär en månad.

Fikatips: världens chokladigaste chokladtårta.

Total
0
Shares

Mina mål för maj 2018

Jag har en lista på 100 livsmål som jag vill uppnå, ju förr desto bättre. Varje månad ser…

Comments4

 1. Men guuu vad gott!! Var ett tag sen jag hade ingefärsshots hemma, så borde verkligen ta tag i och göra lite mera. Det är ju verkligen SÅ grymt att ta!! Kram <33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like