Metallsil för te och helgplaner

Metallsil för te och helgplaner

God morgon! Vi har precis vaknat efter en skön sovmorgon och ska göra oss redo för helgen. Jag tänkte försöka vänja mig av med kaffe och in med grönt te istället. Det borde inte vara för svårt, jag dricker te – men vaniljlatte är ju så gott på morgonen! För att vara ärlig så har jag ganska nyligen lärt mig dricka te. Jag har alltid tyckt att det smakar papper, men sen jag bytte påsarna mot lösté och en metallsil för te har papperssmaken försvunnit. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag inte drar blött papper i koppen länge.

Grönt té har massvis med bra egenskaper

Anledningen till att jag vill minska mängden kaffe och öka mängden té är att kaffe (med vaniljsyrup och skummad mjölk) inte är särskilt nyttigt. Att dricka grönt té ger istället massor med hälsoeffekter. Till exempel:

  • Starkare immunförsvar tack vare att grönt te innehåller antioxidanter.
  • Bättre minne eftersom grönt té effektiviserar de delar av hjärnan som är kopplade till arbetsminnet.
  • Mindre stress tack vare ämnet EGCG som verkar rogivande och gör en lugn och avslappnad.
  • Mer energi tack vare koffein, som håller längre och inte gersamma dipp som kaffe.
  • Friskare hy tack vare antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och antiinflammatoriska egenskaper.

Helgen planer

Förhoppningsvis år det lite lättare att byta över till té under helgen när jag inte faller tillbaka till kaffe av gammal vana. Annars bjuder helgen på både kalas och vila. En nära vän fyller 30 och det ska firas från tidig eftermiddag till sen natt. Vilket ganska naturligt gör att söndagen ägnas åt vila. Vad ska ni göra i helgen?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *