
Häromdagen gjorde jag veckans omgång av ingefärsshots. Eftersom jag avskyr att slänga mat tog jag resterna av ingefäran som blev kvar i råsaftcentrifugen och gjorde ett experiment: hemmagjorda ingefärsbounties. De är veganska, raw förutom chokladen och helt utan tillsatt socker. Det innebär inte att de är nyttiga, men det är ett mindre onyttigt val. Och ett val fullt med fibrer som gör magen glad. Jag tycker att de blev riktigt goda och när jag tog med dem till jobbet blev alla uppätna väldigt snabbt.
Frukosttips: ingefärsshot med gurkmeja och apelsin.
Ingredienser:
- Resterna från 300g juicad ingefära
- 400 g kokos
- 8 mjuka dadlar
- 2 msk kokosmjölk
- Mörk choklad
Gör så här:
- Lägg alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare. Kör ihop det till en smet.
- Tryck ut smeten i en silikonform eller forma till bollar och lägg in i frysen i en halvtimme.
- Smält chokladen och doppa kokosbollarna i chokladen.
- Dekorera eventuellt med hackade nötter eller något annat gott. Jag använde torkat citronskal.
- Låt stelna och njut!
Fikatips: världens chokladigaste chokladtårta.
Gud va gott det lät, älskar ingefära men aldrig testat det med choklad. Spännande! Sen gillar jag zero waste tänket och önskar att jag kunde bli bättre på det, men jag försöker och har iallafall fått en mycket bättre medvetenhet kring mat ♡
Jag tror att något inte stämmer med receptet. Det räcker ingenstans med 2 msk mjölk/vätska… Har slängt i mycket mer, och kokosfett och nu börjar det likna något.
Författare
Det kan nog variera lite beroende på hur effektiv råsaftcentrifug man har. Ju mindre vätska kvar i ingefärsresterna = ju mer vätska måste tillsätttas