Recept: världens chokladigaste chokladtårta

Chokladtårta med hallon
Total
1K
Shares

Jag har alltid älskat att baka, så mycket att jag till och med tog tjänstledigt ett år för att utbilda mig till konditor. Själva konditorjobbet visade sig att det inte var för mig: jag tycker att det är jättetråkigt att baka samma tårta flera gånger om. Men jag hade väldigt roligt under det året och lärde mig otroligt mycket som hat gjort mig väldigt duktig på att baka. Nuförtiden bakar jag mest när lusten faller in och min sambo brukar skämta om att jag aldrig bakar till honom, trots att alla andras bild av mig är att jag bakar jämt. Men igår föll lusten in och jag bakade världens chokladigaste chokladtårta att ta med till en middag vi är bjudna på ikväll. Värden har utlovat egenjagat älgkött och vi ordnar vin och dessert. En perfekt kombination!

Frukosttips: mormors pannkakor med björnbärsgrädde.

Tårtan består av amerikanska chokladbottnar smaksatta med hallon och är sen fylld med en tryffel gjord på mörk choklad och hallon. Sen är hela kalaset täckt med massor av mörk chokladtryffel. Totalt är det nästa ett kilo choklad i tårtan som räcker för 10-12 personer. Det går inte att få en mycket chokladigare tårta än så! För att bryta av lite använder jag massor av färska hallon att dekorera tårtan med. Det ger en lite sötare och fruktigare smak som bryter av mot den mörka chokladen, och så är det så fint med hallon!

Middagstips: kantarellrisotto med Västerbottenost.

Recept: världens chokladigaste chokladtårta

Till bottnarna behöver du:
 • 225 g rumsvarmt smör
 • 2,25 dl rörsocker
 • 4 st ägg
 • 100 g hallon
 • 170 g mörk choklad
 • 4,7 dl vetemjöl
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 2,25 dl grädde
Gör så här:
 1. Vispa smöret och sockret fluffigt.
 2. Vispa ned ett ägg i taget.
 3. Vispa ned hallonen.
 4. Smält chokladen och rör ned den i smeten
 5. Blanda mjölet och bakpulvret
 6. Vispa ned 1/3 av mjölblandningen
 7. Rör ned hälften av grädden
 8. Vispa ned 1/3 av mjölblandningen
 9. Vispa ned resten av grädden
 10. Vispa ned det sista av mjölblandningen
 11. Fördela smeten i två tårtringar á 20 cm
 12. Grädda i 175 grader i 40 minuter
Till frostingen behöver du:
 • 800 g choklad
 • 400 g grädde
 • 200 g hallon
Gör så här:
 1. Hacka chokladen fint.
 2. Koka upp grädden.
 3. Slå den över chokladen och rör om till en slät chokladtryffel.
 4. Blanda 1/3 av chokladtryffeln med hallon.
 5. Låt stå över natten och låt stelna.
Montering:
 1. Dela varje botten på mitten så att du får fyra bottnar.
 2. Varva hallotryffel med bottnarna.
 3. Klä in hela tårtan i chokladtryffel.
 4. Dekorera med färska hallon.
Total
1K
Shares

Mina rutiner för att koppla bort när jag är ledig

Jag älskar att jobba och har ett hektiskt yrkesliv med en krävande karriär. Som projektledare behöver jag nästan…

Comments2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like