Vecka 3 – 2020

Total
0
Shares

Äntligen måndag och första riktiga jobbdagen för mig! Jag tog en tidig pendel in till stan, köpte en chailatte på vägen och tog en promenad från Odenplan till kontoret. Jag kan inte låta bli att sakna vår gamla lägenhet i stan när jag jobbar, min största uppdragsgivare just nu sitter ett stenkast från den. MEN. Det är härligt att ha ett helt hus och en trädgård också. Den här veckan handlar mycket om att komma igång igen för mig. En liten del av mig tänker att det borde inkludera träning, men vi får se. Här är veckans planer:

Måndag: intensiv mötesdag på jobbet ihop med rapportskrivande. Har också bokat in en lunchdejt med en vän som jag ser fram emot.

Tisdag: en lugn hemmadag med Lilla O! Vi jobbar varannan dag fram till sommaren och jag ser väldigt mycket fram emot att få fortsätta mysa med henne.

Onsdag: jobb igen! Har ett spännande möte om SEO för en rolig kund och ytterligare en lunchdejt. Försöker bli bättre på att boka in luncher och klämma in tid med vänner.

Torsdag; hemmadag med Lilla O. När hon sover ska jag fortsätta med ett av mina projekt: rensa alla våra saker och sortera in i sälja/skänka/återvinna

Fredag: delar dagen med jobb på förmiddagen och bus med Lilla O på eftermiddagen. Vi ska försöka ta oss iväg till öppna förskolan.

Helg: en lugn helg hemma med fortsatt rensning. Hoppas på att hinna bli klar med förrådet den här veckan. Det är galet vad mycket grejjer man samlar på sig!

Total
0
Shares
Det känns väldigt konstigt att sitta på kontoret och skriva det här istället för hemma i soffan, men snart ska jag väl vänja mig vid det också. På min promenad till kontoret i morse fick jag en påminnelse om att det är viktigt att vara snäll mot sig själv. Som vanligt så tog jag en promenad från pendeln istället för att byta till tunnelbanan och köpte en chailatte på vägen. Jag har haft en halvdålig morgon och direkt tänkte mitt huvud massor av dåliga tankar om vilket dåligt val det är att köpa take away – det är onödiga pengar, innehåller för mycket kalorier osv. Samma tankar som jag får om jag unnar mig en chokladbit eller två. Dåligt. Dåligt. Dåligt. MEN. Att ett val man gör har negativa effekter (mindre pengar på kontot och snabba kalorier) betyder inte att det är ett dåligt val eller en dålig vana. Jag köper ganska ofta en latte av någon form när jag kommer in till stan, trots att vi har en fancy espressomaskin hemma. Säg att jag jobbar 42 veckor på ett år (jag är bra på att ta semester) och i genomsnitt fyra dagar veckan och var tionde kopp är gratis så blir det i runda slängar 7000 kronor per år. Väldigt mycket pengar som kanske hade varit 1000kr om jag gjorde latten hemma. Och pengar jag absolut hade kunnat lägga på något annat. Fast jag ser de pengarna som en investering i mig själv. Jag gillar att börja med morgon med en promenad och en latte. Det gör mig på bra humör och jag får en chans att ladda om ifall att dagen börjat dåligt eller en möjlighet att bli på ännu bättre humör om den börjat bra. Och det är inte samma sak att sitta på pendeln och dricka latte, eller på promenaden till pendeln. För mig behövs den där glädjekicken när jag kommit in till stan. Allt har helt enkelt två sidor: en med de negativa effekterna och en med de positiva. Här överväger de positiva effekterna och jag kommer fortsätta med en vana som absolut skulle kunna ses som en dålig vana. Vad jag vill säga är: var snäll mot dig själv och tänk på de bra sakerna också. Allt är inte svart eller vitt och det är okej att välja saker som gör dig glad, även om det bara är en yttepytteliten glädjegrejj.

Var snäll mot dig själv!

Det känns väldigt konstigt att sitta på kontoret och skriva det här istället för hemma i soffan, men…

Comments5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like