Om mig

Woman in white bliuse and pink skirt

Jag är en 31-årig mamma som är allra mest som alla andra. Jag bor på landet utanför Örebro tillsammans med min man, vår dotter och två katter, frilansar inom projektledning och content production, älskar att resa och ägnar min fritid åt mina tre stora passioner: mat, vin och skapande.

Men det finns en sak som skiljer mig från de flesta andra: jag lever med en psykiatrisk funktionsvariation.

När jag diagnostiserades med bipolär sjukdom typ II den 28 januari 2015 vändes mitt liv upp och ned. Jag bestämde mig tidigt för att vara öppen med min sjukdom och skrev ett blogginlägg som lästes av närmre en miljon unika läsare på en vecka samtidigt som mer och mer media hörde av sig. Det blev ett genomslag och en chock som jag inte hade räknat med. Tre år senare har chocken lagt sig och jag har lärt mig mer både om mig själv och min sjukdom.

Idag arbetar jag heltid med media och reklam och lever ett helt vanligt liv. På min fritid lägger mycket tid på att vara en positiv förebild för unga som lever med psykisk ohälsa. Alldeles för många lever i tron att man inte kan ha ett normalt liv om man är psyisk sjuk, medan jag vet att det inte bara går att leva ett normalt liv – man kan leva sitt drömliv inte bara trots sin sjukdom utan tack vare den.

Då och då håller jag föreläsningar hos företag om de vinster som går att göra om man ger rätt stöd till anställda som har olika funktionsvariationer. Alla intäkter från föreläsningarna går oavkortat till mitt arbete med barn och ungdomar som lever med dolda funktionsvariationer.

Vill du boka en föreläsning kan du maila till  therese@molanderward.se