Mina mål – april 2020

Total
0
Shares

Att säga att mars 2020 var en bra månad skulle vara att ljuga, det var länge sen jag hade en så dålig månad. Den inleddes med att vara nyopererad och jag fick inte lyfta Lilla O. Ni anar inte hur mycket det skär i mammahjärtat att inte få lyfta sin bebis när hon gråter utan behöva ropa på pappan istället. De max 30 sekunder det tog för M att komma till oss när hon grät var varje gång några av de jobbigaste i mitt liv.

Och sen kom Corona. I början var det helt okej, både jag och M kan jobba hemifrån och det är lite småmysigt att jobba i pyjamas tillsammans. Sen började kund efter kund dra ned på uppdragen och till slut pausa dem helt. Jag jobbade till störst del med SAS och ni kanske kan gissa att de inte gör så mycket content och reklam nu när nästan ingen flyger?

Så kalendern ekar dom eftersom inte särskilt många andra heller gör reklam och maknadsinsatser just nu. Det är svårt att hålla humöret uppe då, särskilt när man är isolerad och trött. Det är underbart att vara mamma men när man inte får någon som helst paus från sin familj blir man trött. Jag saknar till och med att åka pendeltåg.

MEN. Nu är det inte bara ny månad utan även nytt kvartal och jag tänker ta tillfället i akt och skärpa till mig lite. Första steget var att byta pyjamasen mot kläder så på dagens morgonpromenad med Lilla O blev det cape från Marqet och jeans från HM. Resten av månaden tänkte jag försöka fokusera på att vända skutan och känna att livet leker igen. Och allra lättast blir det genom att sätta genomförbara mål, så här är de jag kommer fokusera på i april 2020

Riktiga kläder varje dag

Pyjamas i all ära men man kommer in i ett helt annat mindset om man gör sig i ordning. Jag kommer satsa på att göra som Microsoft och andra stora företag rekommenderar sina konsulter som alltid jobbar hemma att göra: gå upp i tid på morgonen, klä på mig och göra allt som jag skulle göra om jag skulle åka till ett kontor, ta en promenad runt kvarteret för att känna att jag “går till jobbet” och sen sätta mig att jobba. Och när arbetsdagen är slut göra samma procedur omvänt så att jag känner att jag går hem från jobbet.

Möjlighet till nystart

Jag älskar mitt jobb men har länge varit fast i att göra vad jag brukar göra istället för att fundera på vad jag vill göra. Nu när kalendern ekar tom är det ett perfekt tillfälle att brainstorma med mig själv och fundera på vilken typ av uppdrag jag vill ägna min tid åt när pandemin är över. Man ägnar alldeles för mycket tid åt sitt jobb för att göra något man inte tycker är riktigt roligt.

Röra på mig

Som jag har skrivit om tidigare så behöver jag för min hälsas skull gå ned i vikt men det har det inte gått så bra med den senaste tiden och jag väger mer än jag någonsin har gjort. Stillasittande och alldeles för många mysiga fikapauser med M är en stor anledning. Nu ska det bli ändring på det – jag mår rent fysiskt inte bra och det finns ingen ursäkt i världen för att inte ändra på det.

Vilka mål fokuserar du på i april?

Total
0
Shares

Vecka 17 – 2020

Anledningen till att det har varit lite tyst här i april är att jag helt tappade lusten för…

Comments11

  1. Första är sååå himla bra och viktigt! De är så sant att man får ett annat mindset när man fixar sig!! Så bra mål, tror de kommer gå super 😀

  2. Här ska också klivas ur pyjamasen mer och ännu mer promenader och rörelse! Man får göra det bästa av denna hemska tid just nu! Fin outfit iaf 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like