Tre tips för att hantera ett negativt graviditetstest

Total
0
Shares

Trots blödningen och hopplösheten igår så ställde vi klockan på en tid när vi kunde gå upp tillsammans och tog det femhundranittioelfte graviditetstestet imorse. Kissade i pappersmuggen, doppade stickan och la oss i sängen och kramades medan timglaset tickade och testet gjorde sitt. “Inte gravid”. Igen. Jag har vetat det i flera dagar, verkligen känt det. Efter ett och ett halvt år med sprutor och hormoner känner jag min kropp rätt väl. Men nu fick vi det i alla fall svart på vitt och idag känner jag mest ett konstigt lugn över att i alla fall veta. Det har ju blivit ett gäng negativa test den här tiden och man blir lika ledsen varje gång, så jag gör för att hantera ett negativt graviditetstest.

Tips för att hantera ett negativt graviditetstest 1: tillåt dig själv att sörja

Det första jag gör för att hantera ett negativt graviditetstest är att tillåta mig själv att sörja. En gång sa en oförstående bekant att det är väl inget att vara ledsen över, för det blev ju aldrig något, så det finns inget att sörja. Men det är ju just det som det gör. För mig känns ett negativt graviditetstest som ett enormt misslyckande. Ytterligare en gång har min kropp misslyckats med det enda som den egentligen är gjord för: att föröka sig. Och det är okej att sörja. Att det inte blev något, att kroppen inte vill och att en egen liten bebis är ännu längre bort. Som bäst en hel månad till.

Lästips: Kampen mot ofrivillig barnlöshet del 1: Min högsta dröm är att få bli mamma

Tips för att hantera ett negativt graviditetstest 2: tröstät sånt du inte får äta

Det andra jag gör för att hantera ett negativt graviditetstest är att gå och handla massor av sånt som man inte får äta när man är gravid. Eftersom vi går på behandling för ofrivillig barnlöshet är det tvärstopp på sånt redan från ägglossning, så vid testdagen har det gått tre veckor utan vin, kaffe, charkprodukter och annat gott. Jag är ju som dem av er som läser bloggen vet en enorm vinälskare, så jag går till ett spa, sätter mig i bubbelpoolen (big no no för gravida, tydligen) och beställer bubbel. Väl hemma igen öppnar jag en flaska riktigt gott rött vin, småäter tryffelsalami och gör råbiff till förrätt. Jag förespråkar absolut inte att dränka sina sorger i alkohol och gör det inte själv, men tillåt dig själv att njuta av sånt som du helst vill ska vara förbjudet. För snart får du förhoppningsvis inte göra det på nio månader.

Lästips: Kampen mot ofrivillig barnlöshet del 2: PCOS-diagnos

Tips för att hantera ett negativt graviditetstest 3: Om 40 veckor kan h<3n vara här

Det tredje jag gör för att hantera ett negativt graviditetstest och det som håller mig uppe, hur svårt det än är, är att tänka att blödningsdag ett faktiskt är dag ett på en eventuell graviditet. Om 40 veckor kan min älskade, efterlängtade lilla bebis vara här. Förut har vi köpt ett nytt gosedjur varje gång det känns övermäktigt, men nu finns det så mycket gosedjur hemma att vi inte gör det längre. Men ser jag något som jag inte kan motstå; ett par supersmå skor eller en liten mössa, då köper jag det och lägger i ett litet skåp. För en dag SKA det finnas en liten bebis som kan använda det.

Lästips: Kampen mot ofrivillig barnlöshet del 4: Letrozol

Total
0
Shares

Lussebullar och växthusbesök

Tänkte mest kika in och säga hej såhär på söndagskvällen. Vi har haft en väldigt lugn helg, försöka…

Comments31

 1. Väldigt välskrivet och hjärtskärande inlägg ❤️

  Jag lyssnar just nu på ett avsnitt av Framgångspodden där forskaren Lars-Eric Uneståhl gästar. Han talade lite kort om att han har hjälp vissa par med att bli gravida och säger att när man vill något så mycket som att tex bli gravid så kan det uppstå en mental blockning i hjärnan. Kanske kan vara värt att googla hans namn samt gravid och se vad som kommer upp. Det är kanske inte lösningen på problemet men kanske finns det något som ni kan ta del av ❤️

  1. Tack! Jag är lyssnat på det avsnittet och läst en del om det <3 För oss är det dock väldigt tydligt att det är att jag inte får någon ägglossning som är problemet. Under 1,5 år har vi bara fått till en ägglossning innan den här behandlingsomgången. Den här gången gick allt bra, förutom att det inte fastnade. Med den behandlingen vi har nu är chansen ungefär 30% att det lyckas, så håller tummarna för nästa gång!

 2. Wow vad starkt att du vågar skriva om detta <3 självklart tycker jag man ska få sörja ”för det som inte blev”. Håller tummarna att ni har turen på er sida nästa gång <3

 3. Det här är ett sånt otroligt inlägg! Så himla ärligt och så himla viktigt för dom “som behöver det”. Jag vet att du kanske börjar bli lite trött på det – men du är så himla stark hjärtat!!! Du är en otrolig kvinna och förebild <333

 4. Hej. Varför får du inte äta och dricka vissa saker efter ägglossningen? Vi har gjort tre IVF omgångar och jag tror det var embryo nr 4 som var det sista som satte sig. Jag struntade i allt efter de hade stoppat in sista embryot. Jag drog till USA och levde livet. Åt allt jag ville och drack vin osv. Då blev Stella till 🙂

  Ni kommer få en bebis. Helt övertygad. Kram

  1. Hej! Helt enkelt för att behandlingsriktlinjerna är så: så fort det finns en chans att man blivit gravid ska man sluta med alkohol, tobak och livsmedel man ska avstå från som gravid för att de ökar risken för missfall och missbildningar. Jag vågar inte ta några risker alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like