Mina mål för februari 2019

Total
0
Shares

Ny månad innebär att det är dags att se över arbetet med mina mål igen! Jag har ju skrivit om att jag har en lista på 100 livsmål och vilka mina 20 mål för hälsa, välbefinnande och relationer är. En del av dem behöver få lite extra fokus i februari, jag mår inte jättebra just nu och behöver komma ihåg att fokusera på min hälsa. Och en del mål är det äntligen dags att pricka av helt! Här är de mål jag kommer fokusera på i februari.

Betala av alla kontokrediter

Det här är något jag inte pratar mycket om för att jag skäms så mycket över det, men min bipolära sjukdom gör att jag i perioder har haft svårt att hantera pengar. Innan jag fick en medicinering som gjorde mig stabil hände det alldeles för ofta att jag shoppade för mycket och ofta på kredit eller avbetalning. Oavsett hur välbetalt jobb man har kan det ta tid att betala av alla och det är något jag har jobbat hårt med. I februari är det äntligen dags för sista avbetalningen på mitt Klarnakonto, sen är jag fri från alla kontokrediter!

Att vara psykiskt sjuk påverkar så många delar av livet som man inte tänker på och det ska bli väldigt skönt att slippa ångesten över att ha handlat på kredit. För att slippa hamna där igen har jag slutat handla på faktura helt, det är bättre att dra kortet direkt. Och de där hundralapparna jag betalat i ränta varje månad ska bli trevligt att lägga i ett sparande istället.

Meditera och yoga varje dag

Jag kommer inte ihåg senast jag yogade eller mediterade! Och det är verkligen katastrof. När jag inte gör det tappar jag många andra av mina mål, som att vara innerstyrd, inte oroa mig över saker jag inte kan påverka och vara en person som ger energi. Jag behöver helt enkelt den där stunden för mig själv varje dag, även om det “bara” är fem minuters meditation och tio minuters yoga.

Yogan och meditationen hjälper mig verkligen att hantera min sjukdom, och just nu när jag inte kan äta mina mediciner behövs det. Dessutom får ju jag alla fördelar som andra får av yoga också, så jag har ingen anledning att slarva så som jag gjort.

Hitta medicinering och vård som gör att min vardag fungerar

Det här är kanske mitt viktigaste mål av alla: att se till att min vardag fungerar trots att jag lever med bipolär sjukdom. Just nu kan jag inte äta mina mediciner på samma sätt som förut och jag märker att jag inte fungerar bra utan dem. Helt plötsligt har jag stora ångestpåslag, blir stressad och oroar mig över allt och inget. Det kommer dröja ett tag innan jag kan äta mina mediciner igen så ett viktigt mål för februari är att tillsammans med mitt vårdteam hitta lösningar på hur jag kan fungera skapligt under den här perioden utan medicin.

Det är fruktansvärt jobbigt men samtidigt jätteskönt. Jag har varit stabil så länge nu och då börjar min hjärna ifrågasätta om jag faktiskt är sjuk. Att tvingas vara utan medicinerna är en bra påminnelse om att jo, jag är sjuk. Jag lever med bipolär sjukdom och det är inte för inte som det anses vara en av de tio mest handikappande sjukdomarna i världen.

Total
0
Shares

Kampen mot ofrivillig barnlöshet del 6: att komma igång med IVF

Sist jag skrev om vår kamp mot ofrivillig barnlöshet berättade jag att alla behandlingar vi provat har misslyckats…

Comments16

  1. Jag har inte handlat på kredit men jag har ändå skulder som jag håller på att betala av, och det ska bli så skönt att vara klar med den ena skulden nu i slutet av februari!
    Hälsan är så viktig, ta hand om dig! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like