Jag kan andas för första gången i mitt liv

Total
0
Shares

Just nu diskuteras rökförbudet flitigt, särskilt med fokus på om det faktiskt gör någon skillnad. Och som astmatiker kan jag konstatera att på lagens andra dag så gör det i alla fall skillnad för mig!

En sån här liten kompis har varit med mig konstant sen jag var liten. Och använts flera gånger om dagen. Men inte idag. Efter två timmars strosande i centrala Stockholm insåg jag att jag kunde andas bättre än normalt och inte hade använt inhalatorn en enda gång.

Jag såg mig omkring och insåg att det sannolikt har att göra med att såväl Hamngatan som Drottninggatan plötsligt var nästan helt fria från rökare. Äntligen kan jag röra mig fritt i city utan att behöva ta medicin minst en gång i timmen, oftast tätare än så. Och då har jag inte ens svår astma. Äntligen!

Jag slipper ta medicin för att andra människor gör valet att röka.

Min inställning till rökning är att det är varje myndig individs rättighet att själv bestämma om hen vill inhalera gifter och sakta förkorta sitt liv, så länge det inte drabbar tredje part. Problemet är att det under lång tid har drabbat tredje part. Både oss som redan har sjukdomar som påverkar luftvägarna, men även alla dem som riskerar Kol och andra sjukdomar genom sekundär rökning.

Man kan absolut diskutera hur tillämpbar den nya lagen är och om det inte borde vara upp till varje enskild näringsidkare om rökning ska vara tillåtet på deras uteserveringar. Men att offentliga entréer, kollektivtrafik, idrottsplatser och lekplatser är rökfria är faktiskt bara fantastiskt!

Total
0
Shares

Det är lite tungt just nu

Det är lite tungt just nu, på ganska många sätt. Dels rent fysiskt, kroppen är tung och det…

Comments14

  1. Såå skönt med denna lag!! De som väljer att röka får röka sålänge de inte tvingar nån annan att andas in den giftiga röken. Önskar det va förbud på balkonger också. Inte kul få sin grannes rök in… kram 💜

  2. Jag slutade röka förra sommaren efter att ha rökt i flera år fram och tillbaka. Idag tål jag inte röken. Blir illamående och även irriterad över att folk 2019 fortfarande röker när de vet att det är så farligt. Jag lyckades sluta på ren vilja. Det går om man vill och det finns även tabletter att få utskrivna av läkare som hjälper. Tycker förbuden är svin bra!

  3. Word sister! Håller verkligen med! Så himla bra lag och jag är speciellt glad för dig och andra som redan har problem med luftvägarna. Helt sjukt att den här lagen inte kommit för ens nu! Kram finaste! <3

  4. Tycker också denna lagen är super!! Och håller med dig om det du skriver 😀 Så härligt att du inte behövde använda den!

  5. Men oj vilken skillnad! Måste verkligen vara så skönt för dig! Jag är helt och hållet på lagens sida när det kommer till rökförbudet. Jag tycker att man ska få röka om man nu vill göra det men inte på platser där det kan finnas människor som inte vill få i sig den giftiga röken. Jag har tidigare haft sådana problem med att sitta på uteserveringar, jag är inte allergisk mot rök och jag har ingen astma men på grund av min extrema pollenallergi så reagerar mina ögon direkt på röken, börjar klia och rinna direkt. Så att man inte får röka på uteserveringar och andra offentliga platser tycker jag är så bra och så skönt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like