Det är lite tungt just nu

Det är lite tungt just nu

Det är lite tungt just nu, på ganska många sätt. Dels rent fysiskt, kroppen är tung och det mesta gör ont. När M jobbar försöker jag att minimera gångerna jag behöver gå upp och ned för trappan så att han kan knuffa upp mig när han väl är hemma. Sen är det tungt psykiskt. Det antar jag att det är för de flesta i slutet av graviditeten, man vill bara att det ska ta slut, men det är extra jobbigt med min sjukdom och att inte få sova. Förhoppningsvis får vi en tidig igångsättning men än är det ett par veckor kvar tills det går att göra. Så just nu är det fokus på en dag i taget.

Jag fokuserar på att sova och att pilla så mycket med min lilla trädgård som jag orkar, vilket är extra roligt just nu när allt börjar blomma. Jag har haft en liten rutin varje förmiddag när jag vaknar: jag skyndar mig fram till fönstret, drar upp rullgardinen och försöker se om någon blomma slagit ut. Och idag var första gången det fanns en blomma!

Så jag rusade ned för trappen, inte för att jag kan rusa särskilt snabbt och ropade “jag har fått en blomma, jag har fått en blomma, jag har fått en blomma!”. Och M trodde att jag hade blivit smått galen men försökte engagera sig i min nyutslagna pionvallmo. Han får en stor guldstjärna för att han försöker i alla fall.

17 Kommentarer

 1. juli 15, 2019 / 2:33 e m

  Jag har inte varit gravid, men jag kan tänka mig att det är tungt och jobbigt nu i slutet! Och så roligt att det blommar, det var en väldigt fin blomma dessutom! 😀 Kram

 2. juli 15, 2019 / 2:58 e m

  Åh, jag kommer ihåg hur tungt det kändes i slutet av graviditeten. Det är bara att försöka vila.

 3. juli 15, 2019 / 3:26 e m

  Kämpa hjärtat!! Nu är det (väl?) inte långt kvar!! Du är fantastisk ska du veta, och heeelt otrolig! STOR KRAM och all pepp från mig <3

 4. juli 15, 2019 / 5:14 e m

  Ta hand om dig 🙂

 5. juli 15, 2019 / 7:30 e m

  En vän till mig är beräknad om 5 dagar. Är så exalterad men jag förstår vad du menar med att det känns tungt. Var rädd om dig :*

 6. juli 16, 2019 / 5:58 f m

  Bra att du tar det lugnt och försöker vila så mycket det går! Ta hand om dig!

 7. juli 16, 2019 / 2:35 e m

  Åh, slutet av en graviditet är verkligen kämpig! Ta hand om dig!

 8. juli 18, 2019 / 7:25 f m

  Kämpa snart är de över och mamma livet börjar! <3

 9. juli 18, 2019 / 3:40 e m

  Heja dig, kämpa sista tiden nu <3

  Jag har varit lite frånvarande ett tag och det har inte gått att komma åt min blogg men nu är jag igång igen men ligger nu hos en ny portal så in och kika på min nya blogg(min egna domän kommer snart vara igång men kör på nya bloggadressen så länge) 😀

 10. juli 21, 2019 / 9:14 e m

  Åh kämpa det sista nu, det vet vi att du klarar!! Underbart att du har fått en blomma haha 😀

 11. juli 29, 2019 / 9:32 e m

  vvar gång ja tänkte så försökte ja tänka tänk om det aldrig mera ska ligga en bebis i magen .. man är så nära in bebis o du
  jo tungt o jobbigt men tänker ändå på allt man får för det då orkar man allt 😀
  va räd om dej kram

 12. juli 29, 2019 / 9:34 e m

  vvar gång ja tänkte så försökte ja tänka tänk om det aldrig mera ska ligga en bebis i magen .. man är så nära in bebis o du
  jo tungt o jobbigt men tänker ändå på allt man får för det då orkar man allt 😀
  va rädd om dej kram

 13. juli 30, 2019 / 5:59 e m

  Åh kan verkligen förstå att det är riktigt tungt och kämpigt! Häng i, det kommer gå fort förhoppningsvis! <33

 14. Anna N
  augusti 3, 2019 / 7:25 e m

  Hej, hur har du det? Kämpar på antar jag.
  Så fin den blomman är och underbar belöning efter all kärlek du givit din trädgård!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.