Kejsarsnitt eller inte?

Total
0
Shares

Jag tycker att tiden bara springer iväg och idag är det redan v24+5, vilket innebar att läkaren ville prata förlossning och amning på dagens besök på MVC. Det känns så surrealistiskt att vi redan har kommit så långt! Tänk, om hon håller sitt beräknade födelsedatum är det bara 106 dagar kvar! Ännu tidigare om vi går på läkarnas rekommendationer och bestämmer oss för att göra ett planerat kejsarsnitt.

På grund av min bipolära sjukdom är det något som både psykiatrin och MVC tycker att vi ska överväga. Riskerna för en förlossningspsykos är högre för bipolära mammor än andra och särskilt om det blir en långdragen förlossning med sömnbrist. Det slipper man vid ett kejsarsnitt och risken för förlossningspsykos minskar generellt. Men kejsatsnitt är ingen genväg till något och jag är i ärlighetens namn ganska rädd för att göra ett kejsarsnitt.

När jag opererade bort blindtarmen hade jag väldigt ont efteråt och återhämtningen var jobbig. Och då är det ändå bara en tredjedel av magen som skärs upp, vid ett kejsarsnitt skär de upp hela. Vi har förlossningsplanering med alla inblandade enheter (det är inte bara att föda barn när man har bipolär sjukdom) i början av juni och då är tanken att vi ska ha bestämt oss. Som tur är har jag fått en remiss både till förlossningen och auroramottagningen innan så att jag får prata igenom det ordentligt.

Ni som fött barn med kejsarsnitt tidigare, vad är era erfarenheter?

Total
0
Shares

Min graviditet v25 (24+0 – 24+6)

Jag vet att jag skriver det varje vecka nu, men det känns som att tiden rusar iväg! Och…

Comments3

  1. Åh hjärtat!! Är det så nära nu?? helt galet ju!! Har tyvärr inget att tillägga i frågan utan hoppas bara att du lyckas komma fram till det som blir helt rätt för dig (om det nu finns något helt rätt?). Alla världens kramar hjärtat <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like