Recept: Chokladbollar med rom och helgens planer

Recept: Chokladbollar med rom och helgens planer

Det känns lite konstigt att skriva om helgens planer när man har varit ledig i (snart) två dagar – det är ju som att helgen är dubbelt så lång! Vi har allra mest bara njutit på alla sätt vi kan komma på och alldeles strax ska vi ta en picknickkorg och ge oss ou i solen och sommarvärmen här i Stockholm. Och den riktiga helgen ser inte ut att bli sämre! Bara en sån sak som att det är chokladbollens dag idag är ju värt att fira. Jag gör det med en lite mer vuxen version: chokladbollar smaksatta med rom, doppade i mörk choklad och rullade i kakaonibs. Mums!

Annars är helgens planer att fortsätta njuta av det underbara vädret. Vi har fortfarande inte bestämt oss för om vi ska åka till pappa i Arboga och följa med och segla eller om vi bara ska vara hemma i Stockholm. Det beror nog lite på vilket humör jag är på när jag vaknar. Mina mediciner kan spöka lite när det är sånt här fint väder: jag blir helt enkelt manisk av det plötsliga ljuset och all värme. Det har gjort den här veckan lite utmattande och jag skulle nog egentligen må bra av att vila. Men nog om det, här är receptet på mina chokladbollar!

Frukosttips: mormors pannkakor med björnbärsgrädde.

Recept: chokladbollar för vuxna

Du behöver:
  • 200 g mjölkfritt smör för veganska bollar (äter du mjölk går det bra med vanligt smör)
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakaopulver
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  • 2 msk riktigt god rom
  • 150 g mörk choklad
  • Kakaonibs
Gör så här:
  1. Mosa ihop alla ingredienser förutom chokladen och kakaonibsen.
  2. Forma till lagom stora bollar (jag gillar riktigt stora, M vill ha supersmå) och ställ dem i frysen så att de stelnar.
  3. Smält chokladen.
  4. Doppa chokladbollarna i den smälta chokladen med en hand och rulla sedan runt dem i kakaonibsen. Då blir de fina istället för alldeles chokladkladdiga.
  5. Låt chokladen stelna och njut!

Middagstips: kantarellrisotto med Västerbottenost.

4 Kommentarer

    • therese
      Författare
      maj 11, 2018 / 8:51 e m

      De är supergoda 🙂 då är det ju super att du skippat chokladbollarna!

  1. Anne
    maj 11, 2018 / 6:41 e m

    Hej! Jag är en ny läsare som hittat hit och måste bara säga att jag ä fast! Jag fullkomligt älskar bloggen redan, och det beror på en massa saker; du är ärlig, du mixar svårt och “ytligt”, du uppdaterar ofta (bästa!), du har ett driv och har bra smak. Och just mixen av din ärlighet kring din diagnos, i kombination med att du visar att det går att lyckas ändå, tycker jag är så himla härligt. Vore roligt att se bilder från ditt hem (jag hra en känsla av att det är bra smak där också, precis som bland dina kläder). Tack fän en gång för en fin blogg!

    • therese
      Författare
      maj 11, 2018 / 8:51 e m

      Åh, tack för alla fina ord Anne – och kul att du gillar bloggen! Just nu är det totalt “förbereda för renoveringskaos” här hemma, med kartonger och färgprover överallt. Men tanken är absolut att det ska bli lite inredning också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.