Recept: antiinflammatorisk smoothie med gurkmeja, havtorn och mango

Antiinflammatorisk smoothie med gurkmeja, havtorn och mango
Total
0
Shares

Antiinflammatorisk smoothie med gurkmeja, havtorn och mango

Eftersom min förkylning inte ger sig och mitt immunförsvar uppenbarligen behöver boostas ordentligt så har jag bestämt mig för att bli extra nogrann med att börja varje morgon med en antiiflammatorisk smoothie. Min kropp behöver helt enkelt ha en extra push just nu. Och det är ju inte helt fel att börja dagen med något som smakar milkshake. Idag fick det bli en antiinflammatorisk smootie med gurkmeja, havtorn och mango istället för min vanliga med hallon. Det sägs ju att variantion är bra 🙂

Mer gröna bananer till folket!

Som vanligt gör jag min smoothie på gröna bananer istället för gula. Det hänger helt enkelt ihop med att de är extra fiberrika och ett riktigt kalas för de goda bakterierna som huserar i mag-tarmkanalen och bygger upp vårt immunförsvar. I de gröna, omogna bananerna har inte stärkelsen omvandlats till fruktsocker än, vilket gör att de har ett högre fiberinnehåll. Gröna bananer innehåller också massor av pektin som smörjermagen.

Antiinflammatoriskt tips: ingefärrsshot med gurkmeja

Fler antiinflammatoriska ingredienser

Resten av smoothien är också proppad med antiinflammatoriska ingredienser. Havtorn som är fulla med antioxidanter och vitamin c som gör en extra glad såhär på hösten. Ingefära som både är antiinflammatoriskt och sänker blodsockret, vilket skyddar mot diabetes, och lite havregryn som ger ännu mer fibrer till magen. Det hela hänger ihop: antiinflammatoriska ingredienser och antioxidanter som skyddar kroppen, och fibrerna som gör att magen och tarmarna orkar ta hand om den. Det här receptet på antiinflammatorisk smoothie med gurkmeja, havtorn och mango innehåler dessutom två superingredienser till: gurkmeja och kanel.

Och just gurkmeja är den riktiga superhjälten här. Utöver att ha massvis med antioxidanter, c-vitamin och antiinflamatoriska egenskaper så innehåller gurkmeja massvis med curcumin. Det är ett superämne som bland annat verkar förebygga och motverka cancer. Men jag har i det för andra fördelar som gör min antiinflammatoriska smoothie med gurkmeja till en superdryck.

Curucmin verkar nämligen minskande på både blodsockernivå och kolesterol. Det förebygger en rad olika välfärdssjukdomar som dödar massvis med liv i västvärlden. Curcumin verkar dessutom vara en riktig superhjälte när det kommer till att förebygga diabetes typ 2, en sjukdom som drabbar 48 vuxna varje dag – bara i Sverige. Curcumin skyddar och förebygger mot diabetes genom att minska insulinresistensen och skydda betacellerna som producerar insulin. Kanel har liknande egenskaper om än inte lika starka och bidrar tmed lite sötma. Men nog pratat om superingredienser, här är receptet på antiinflammatorisk smoothie med gurkmej, havtorn och mango.

Frukosttips: havregrynsgröt som smakar äppelpaj.

Recept: antiinflammatorisk smoothie

Ingredienser, 2 portioner:

 • 1 grön banan
 • 75 g fryst mango
 • 75 g frysta havtorn
 • 2 msk fibergavregryn
 • 1 krm mald ingefära
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 tsk mald gurkmeja
 • 1 tsk mald kanel
 • 3 dl växtbaserad mjölk

Gör så här:

 1. Skala bananen och lägg den och de övriga ingredienserna i en blender.
 2. Mixa allt slätt.
 3. Häll upp, drick och njut!
Total
0
Shares

Fyra tips för effektiva möten

Jag hatar att ha möten där det antingen är ineffektiva eller där det känns som att man mest…

Comments1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like