Tre tips för att kunna fokusera på jobbet

Total
0
Shares

Nu är arbetsveckan i full gång igen och för mig innebär det att jag är tillbaka på kontoret med vårt öppna kontorslandskap. Oavsett om man har ett eget rum eller sitter med andra kan det vara lite svårt att fokusera på jobbet ibland, eller, det tycker i alla fall jag. Det finns så mycket som distraherar, stör och lockar. Speciellt om man som jag har sociala medier som arbetsverktyg och spenderar en del av dagen på Facebook och Instagram. Det är så väldigt lätt att man fastnar i något och inte får lika mycket gjort som man skulle kunna. Så idag tänkte jag dela med mig av tre tips för att kunna fokusera på jobbet.

Lästips: så skriver du en att-göra-lista som gör dig med produktiv.

Tips för att kunna fokusera på jobbet 1: skaffa bra hörlurar

För något år sen köpte jag ett par helt fantastiska hörlurar med noice cancellingfunktion och helt plötsligt kan jag fokusera mycket bättre på jobbet! Mitt första tips för att kunna fokusera på jobbet är därför att skaffa ett par riktigt bra hörlurar. När jag har på mig dem och har slagit på funktionen med noice cancelling slipper jag störande ljud och kan vara helt inne i det jag gör. En annan fördel är att man bara blir störd av kollegor om det är viktigt, annars får man jobba ifred så länge man har hörlurar på sig.

Lästips: så formulerar du mål som gör att du når dina drömmar.

Tips för att kunna fokusera på jobbet 2: stäng av aviseringar på mailen

Mitt andra tips för att kunna fokusera på jobbet är att stänga av aviseringar på mailen. Något som direkt får mig ur fokus är om något hoppar upp på min skärm. Därför har jag stängt av notifieringar på min mail och har istället fasta tider när jag kollar mailen. Det gör att jag kan jobba fokuserat när jag behöver och samtidigt inte oroar mig för att missa mail – jag kollar ju mailen minst fyra gånger om dagen. Om jag väntar på ett extra viktigt mail slår jag på notifieringar under tiden jag väntar på mailet.

Lästips: fyra tips för effektiva möten.

Tips för att kunna fokusera på jobbet 3: time-blocka i kalendern

Mitt sista tips för att kunna fokusera på jobbet är att använda time blocking i kalendern. Det är helt enkelt att boka in möten eller tider när du gör en speciell uppgift, till exempel att svara på mail eller skriva en rapport. Genom att avsätta tid för att göra det så vet du att det är en prioritering och att det kommer bli gjort. Man kan också släppa det ur hjärnan och inte behöva tänka på det när man gör annat, vilket gör att man kan fokusera bättre på det man gör för tillfället. Ett annat plus är att man verkligen får tid att göra allt man ska – annars är det så otroligt lätt att bara bli uppbokad på möten hela tiden!

Har du några bra tips för att kunna fokusera på jobbet att dela med dig av?

Total
0
Shares

Nu finns vår lägenhet ute på Hemnet!

Som ni vet ska vi flytta till radhus och nu finns vår lägenhet ute på Hemnet, så om…

Comments8

  1. Vilka bra tips! 😀
    Mitt jobb är ju inte kontorsjobb, och om jag har svårt att fokusera på jobbet så får jag se till att ändra mina arbetsuppgifter ofta! När jag sitter hemma och jobbar med bilder och bloggen så blir jag mer effektiv om jag har en tidsbegränsning, då fokuserar jag bättre och sitter inte och gör en massa annat samtidigt! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like