Så tar du reda på vad din dröm är genom att skriva berättelser

Total
0
Shares

Jag är en riktig drömmare. Jag älskar att ligga i soffan och fantisera om framtiden. Det kanske låter helt sjukt, men jag kan ligga där i flera timmar och visulisera hur jag vill att mitt liv ska vara eller hur mitt drömhus ska se ut. Bit för bit bygger jag upp en dröm och njuter av den – även fast jag inte är där än. Vissa av mina drömmar är bara fantasier och vissa är jag helt övertygad om att jag kommer att nå. De är starkt kopplade till mina passioner och hur jag vill att min vardag ska se ut. Och alla de är uppskrivna på min lista över 100 mål att nå.

Lästips: så formulerar du mål som gör att du når dina drömmar.

Det är skillnad på en fantasi och en dröm

Jag brukar känna att det är viktigt att skilja på just fantasier och drömmar. Fantasier är sånt jag gillar att tänka mig iväg till, men som jag inte nödvändigtvis skulle vilja leva varje dag. Till exempel att bo på en paradisstrand (alldeles för långt från mina vänner i verkligheten) eller ha en gård full med djur (skulle tröttna på att mata fåren varje dag). Drömmar är i min värld saker som går att nå, och som jag skulle vilja var verklighet.

Drömmar går att uppnå om man gör dem till ett mål

En dröm är helt enkelt, i min värld, något som går att uppnå, något man kan jobba sig till. Men för att komma dit måste man göra om dem till ett mål. Och bryta ned i delmål. Men för att ens komma dit måste man veta vad den där drömmer är. Jag försöker göra det så praktiskt och realistiskt som möjligt och för mig hjälper det att tänka in dem i mitt liv. Jag skapar helt enkelt små berättelser som beskriver hur mitt liv ser ut och bakar in dem i dem.

Så tar du reda på vad din dröm är med hjälp av berättelser

Jag har egentligen fyra olika berättelser som beskriver olika saker, baserat på olika tidsspann. Den första, som omfamnar mål och drömmar jag har för min vardag, beskriver en helt vanlig arbetsdag. Sen fortsätter det med en helt vanlig helg, en månad och ett år. Där får jag in allt jag vill ska hända i mitt liv och förutsättningar. Jag tänkte att jag skulle visa er ett exempel så att du kan se hur du tar reda på vad din dröm är med hjälp av en berättelse.

Min drömdag

Jag vaknar av att klockan ringer och solen skiner in genom fönstret. Efter att ha kramat Mattias en stund smyger jag upp ur sängen och gör en espresso till honom och en stor kropp grönt te till mig. Medan han duschar tar jag ut det på en bricka med frukost och går ut till soffgruppen i trädgården utanför vårt sovrum. Jag bläddrar i tidningen och Mattias gör mig sällskap.

Efter att ha pratat lite går jag runt till baksidan och mediterar och yogar vid poolen. Mattias väcker barnen och ser till att de är redo för skolan. Sen åker de in till stan medan jag hoppar in i duschen. Jag njuter av att jobba hemifrån och virar in mig i en mjuk morgonrock. Medan håret självtorkar går jag igenom mailen och skickar några offerter.

När det börjar bli dags för lunch kilar jag ned till köksträdgården och plockar ihop dagens sallad. Det bästa som finns är att kunna plocka ihop mina egna grönsaker. I kylen finns olika röror, idag väljer jag rödbetshummus. Så gott!

Vinden blåser i håret när jag ätit klart och klätt på mig. Stunden i klädkammaren är magisk och jag älskar att kunna se alla mina kläder på en gång. Speciellt skorna. Jag älskar mina skor. Sen hoppar jag in i min bil och åker in mot stan för möten. De går bra. Jag älskar samarbetet jag har med mina kunder – allt flyter på och vi åstadkommer underverk tillsammans.

Lästips: så skriver du en att-göra-lista som gör dig mer produktiv

På väg hem plockar jag upp barnen och följer med dem på deras aktiviteter. Vi kommer hem samtidigt som Mattias och busar en stund i trädgården innan det är dags att göra läxorna. Mattias hjälper dem medan jag lagar mat. Det bästa med vårt stora kök är definitivt den stora köksön – vi samlas runt den så att jag också kan hjälpa till. Vi passar också på att prata om vad som händer i världen: det är viktigt att barnen är medvetna om att alla inte har det lika bra som den.

När barnen har somnat kryper vi upp i soffan tillsammans. Mattias läser en bok och jag målar naglarna samtidigt som jag försöker läsa. Den här stunden tillsammans varje kväll är helig: om vi ska kunna ha en hälsosam relation måste vi göra tid för varandra. Oavsett om det är en middag utan barnen, en pusselstund eller att bara vara i samma rum. Någon gång i veckan ser vi över barnens placeringar. Vi är glada över att ha möjligheten att spara till dem så att de kommer kunna köpa ett första boende när det är dags.

Innan det är dags att sova kikar jag in i barnens rum. De fyller hela mig med kärlek och jag är så tacksam över att vi har så fina barn. Jag tassar ut därifrån och sätter mig på balkongen med utsikt över alla våra äppelträd. Kvällsmeditationen är så viktig för mig, den får mitt huvud att stanna och jag får sova ordentligt. Det är nog det allra viktigaste jag gör för att vakna full med energi.

Imorgon väntar en ny dag full med spännande uppdrag. Kanske passar jag på att baka en rabarberpaj att överraska barnen med efter maten. Alla dagar blir bättre med en kaka.

Hitta målen i berättelsen

Det var en komprimerad version av min vardagsberättelse. VI har uppenbarligen inga barn än, och inget hus heller. Men det gömmer sig också en massa andra mål i den berättelsen. När jag ska ta fram mina mål utgår jag helt enkelt från hur jag skulle vilja att mitt liv var och sen hittar jag nyckelfaktorerna. Här är ett par exempel på vilka mål som gömmer sig i den här berättelsen. Jag har fetmarkerat dem i texten och tar dem i turordning:

 • Börja varje med ingefärshot och grönt te för att boosta immunförsvaret.
 • Läsa tidningen eller ta del av nyheter varje dag.
 • Meditera och yoga varje dag.
 • Ha en pool att kunna njuta av på sommaren.
 • Ha en arbetssituation som utgår hemifrån och skapar utrymme för spontanitet och flexibilitet i vardagen.
 • Ha ett hus med en stor trädgård att odla grönsaker i.
 • Köra foodprep varje vecka så att det blir enkelt att äta hälsosamt.
 • Ha plats för en stor och ljus klädkammare.
 • Unna mig själv vackra skor från kvalitetsmärken.
 • Ta körkort och köpa en bil jag älskar att köra.
 • Vara en strukturerad och närvarande samarbetspartner.
 • Överträffa mina kunders förväntningar utan att bränna ut mig genom att etablera och förankra rimliga förväntningar.
 • Vara en lekfull och kärleksfull mamma.
 • Bygga mitt drömkök med plats för både matlagning och social samvaro.
 • Spendera kvalitetstid med min sambo för att ha sen sund och lycklig relation.
 • Ha ett aktivt sparande till barnen.
 • Ge barnen möjlighet att kunna köpa sitt första boende.

När målen är satta brukar jag göra en actionplan med aktiviteter som jag behöver göra varje år, månad, vecka och dag för att drömmarna ska gå i uppfyllelse. Men det får nog bli ett helt annat inlägg.

Lästips: så gör du en action plan som gör att du når dina mål.

Hur tänker du kring dina drömmar? Jobbar du aktivt på något sätt för att kunna nå dem?

Total
0
Shares
Champagne and pink macarons

Fredag, bubbel, macarons och helgplaner

Äntligen är det fredag och helgplaner igen! Jag tänkte fira med bubbel och macarons med vit choklad och…

Comments4

 1. Wow vad inspirerande!

  Jag gör något liknande, varje kväll innan jag går och lägger mig visualiserar jag den perfekta dagen framför mig – alltifrån vad jag gör under dagen till hur knopparna på den ljusgröna garderoben till höger om sängen i sovrummet ska se ut och hur kaffebryggaren kommer att bubbla och dofta under min morgonyoga.

  Tror bestämt att jag ska ta och skriva ihop ett liknande inlägg till min blogg, tack för inspirationen!

  1. Så gör jag under min kvällsmeditation för att hålla dokus på drömmen/målet 🙂 Kul att du gillade inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like