TBT: bilden som gav mig denguefeber

Total
0
Shares

Idag är det torsdag (vart tog den här veckan vägen?) och jag tänkte att vi kör en liten TBT till den dagen jag fick denguefeber. Jag har delat den här berättelsen på min Insta förut, men inte här i bloggen. Så nu hoppar vi tillbaka till början av december 2017.

Jag och en vän hade åkt till Thailand för att få två veckors välbehövligt miljöombyte efter en tuff jobbhöst. Som vanligt hade jag googlat fram en miljon platser jag ville se och ta bilder vid. En plats jag hade läst om var en utkiksplats som kallades ”Over Stone” och helt enkelt var en stor gigantisk sten som balanserade på en klippkant. Men ingen vi pratade med visste vad jag menade.

Efter ett tags googlande lyckades jag hitta ungefär vart det låg och då visste chauffören på vårt hotell vad jag menade. Vi åkte iväg i hotellets största SUV och gav oss iväg upp för bergen in i djungeln. Det var så brant att jag flera gånger trodde att bilden skulle volta eller bara åka bakåt igen, men upp kom vi. Tills vi nådde en backe som säkert hade en lutning på 45 grader. Där gav han upp, pekade ut mot djungeln och sa ”in there somewhere”.

Vi hoppade ut, utrustade med varsin liten flaska vatten, och gav oss in i djungeln. Det var fruktansvärt varmt och svetten rann. Efter någon timmes letande hade vi fortfarande inte hittat rätt och var på väg att ge upp. Men precis då hittade vi en gammal tempelruin med en magisk utsikt över havet. Vi tog en paus, mediterade och njöt. När vi precis hade bestämt oss för att börja gå ned igen såg vi Over Stone på andra sidan en liten dal och gav oss däråt.

Väl framme behövde vi gå igenom en liten trädgård. Där fanns en bössa där man kunde betala 20 baht för att krypa över en ranglig, trasig hängbro ut till stenen. Men om det var värt det! Utsikten var magiskt och jag njöt hur länge som helst innan vi gav oss nedför berget igen. Vad jag däremot inte vet om det var värt var denguefebern jag drog på mig. Ungefär en vecka efter att vi hade varit i djungeln fick jag hög feber och hela kroppen gjorde ont. Det blev ett dygn på Thailändsk sjukhus (min värsta upplevelse någonsin), ett tidigt flyg hem till Sverige och två dygn på Karolinskas infektionsavdelning under övervakning. Jag har aldrig mått så fysiskt dåligt och haft så ont i hela mitt liv. Men det var väl en upplevelse det också!

Total
0
Shares

Ack Värmland du sköna, du härliga land

i annonssamarbete med visitvarmland.se Vintervandring i Kilsbergen – en av mina absoluta favoritsaker att göra när jag är hemma…

Comments6

  1. Ser verkligen sååå magiskt ut!! Men alltså fyyy för febern! Aldrig ens hört talats om att någon “normal” person fått det. Hoppas du mår bra och inte har några bivärkningar kvar? KRAM fina <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like