Ack Värmland du sköna, du härliga land

Total
0
Shares

i annonssamarbete med visitvarmland.se


Vintervandring i Kilsbergen

Vintervandring i Kilsbergen – en av mina absoluta favoritsaker att göra när jag är hemma och hälsar på!

Som ni säkert märkt så är jag väldigt noggrann med samarbeten på min blogg och hittills har jag tackat nej till alla. Men, så hörde Visit Värmland av sig och jag kände att nu är det dags! Jag tror inte att jag har skrivit om det här i bloggen, men jag är född i Värmland och har bott där i omgångar. Och precis som det sjungs i Värmlandsvisan:

”om jag komme mitt i det förlovade land, till Värmland jag ändå återvänder”

För så är det verkligen, oavsett vart jag bor så hör mitt hjärta hemma i Värmlandsskogarna och det är dit jag allra helst åker när jag behöver en paus från storstadspulsen. Så när Visit Värmland undrade om jag kunde tänka mig ett samarbete kände jag att jag ville dela med mig av några tips från min barndomsstad Karlskoga.

Karlskoga kanske ni tänker, är det inte den lilla staden som brukar hamna ganska högt upp på listan över Sveriges fulaste städer? Och jo, det stämmer. Men troligtvis för att alla journalister bara åker igenom Karlskoga när de ska till Oslo. Och från E18 är Karlskoga en hiskeligt ful stad – men det är inte E18 jag längtar till och tycker är bäst med Karlskoga. Inte heller Alfred Nobels Herrgård (Jo – Alfred Nobel bodde faktiskt i Karlskoga!), hur fin den är. För mig är det naturen som lockar allra mest med Karlskoga och här är mina tre favoritplatser:

Badplatsen Näset i Karlskoga

Underbara Näset en tidig höstmorgon. En favoritbild jag har sparat i min mobil i flera år och tittar på när jag längtar “hem”. Happy place deluxe!

Näset – en perfekt sandstrand för badälskare

En av mina absoluta favoritplatser i Karlskoga är Näset, en lång sandstrand med perfekta badmöjligheter, minigolf, tennis och boule. När jag minns mina barndomssomrar så är det Näset jag tänker på. En lite rolig grej med Näset är att jag också har drivit ett litet café som ligger där och heter Pumphuset. Sist jag var ”hemma” fanns det fortfarande kvar och är ett av mina happy places. Jag älskar att sitta i en fåtölj framför den lilla öppna spisen och bara njuta!

Lunedet – värmländskt friluftsliv

En annan plats som figurerar mycket i mina barndomsminnen är Lunedet, ett friluftsområde precis utanför Karlskoga. Där firade vi alltid midsommar och jag älskade min lilla Värmlandsdräkt som jag fortfarande har kvar på vinden. Det är också här jag har haft mina första vandringsturer, lärt mig paddla kanot och suttit uppe med pappa hela nätter och tittar på fladdermöss när vi har tältat. När jag är hemma och hälsar nu som vuxen älskar jag att cykla mountainbike här. Lunedet är lika underbart på vintern och har en liten skidbacke, där lärde jag mig att åka slalom!

Kilsbergen – min absoluta favoritplats i världen

Men det allra bästa med Värmland har jag sparat till sist: Kilsbergen. Höga berg, djupa dalar och vackra skogar. Det är en fantastisk plats för vandringsturer året om och på vintern finns det upplysta skidspår. Jag längtar alltid tillbaka till Kilsbergen och Värmlandsskogarna. När man är där så är det som att tiden står still och hjärtat är lyckligt. Här har jag åkt cross, ridit på våra hästar, skrapat upp mina knän, fångat fiskar, skrattat och gråtit. Det är min tillflyktsort och absoluta favoritplats i hela världen.

Som ni förstår så älskar jag Värmland. Är man därifrån så finns det inget alternativ: Värmland är alltid, alltid hemma och det är något väldigt speciellt med de djupa skogarna och alla sjöar. Har ni varit i Värmland? Annars är det dags att åka dit!

Total
0
Shares

Kaffets dag och bebisvernissage

Hipp hipp hurra – idag är det kaffets dg! Tydligen. Min kalender har fått för sig att importera…

Comments4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like