Recept: antiinflammatorisk smoothie med hallon och ingefära

antiinflammatorisk smoothie med hallon och ingefära

antiinflammatorisk smoothie med hallon och ingefära

För något år sen läste jag boken Food Pharmacy och i samma veva pratade min läkare med mig om ny forskning som tyder på att en antiinflammatorisk och vegansk kost kan minska besvären man har vid psykiska sjukdomar. Nu vet jag inte om min plantbaserade kost har hjälpt mig med just det, men den hjälper mig med de fysiska besvären man får som följd av alla mediciner. Särskilt mycket med magen, som lätt blir orolig av alla mediciner man tycker i sig. Något väldigt enkelt och som magen blir superglad över är att börja dagen med en fiberrik och antiinflammatorisk smoothie. Med gröna bananer, lite havregryn och massor med hallon är det här mitt bästa recept på antiinflammatorisk smoothie.

Varför gröna bananer?

Men man kan ju undra varför gröna bananer är den del av receptet på antiinflammatorisk smoothie och inte gula. Och det hänger helt enkelt ihop med att den ska vara fiberrik och ett riktigt kalas för de goda bakterierna som huserar i mag-tarmkanalen och bygger upp vårt immunförsvar. I de gröna, omogna bananerna har inte stärkelsen omvandlats till fruktsocker än, vilket gör att de har ett högre fiberinnehåll. Gröna bananer innehåller också massor av pektin som smörjermagen.

Antiinflammatoriskt tips: ingefärrsshot med gurkmeja

Fler antiinflammatoriska ingredienser

Resten av smoothien är också proppad med antiinflammatoriska ingredienser. Hallon som är fulla med antioxidanter. Ingefära som både är antiinflammatoriskt och sänker blodsockret, vilket skyddar mot diabetes, och lite havregryn som ger ännu mer fibrer till magen. Det hela hänger ihop: antiinflammatoriska ingredienser och antioxidanter som skyddar kroppen, och fibrerna som gör att magen och tarmarna orkar ta hand om den. Men till själva receptet på antiinflammatorisk smoothie.

Frukosttips: havregrynsgröt som smakar äppelpaj.

Recept: antiinflammatorisk smoothie

Ingredienser, 2 portioner:

  • 1 grön banan
  • 125 g frysta halon
  • 2 msk fibergavregryn
  • 0,5 krm mald ingefära
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 2 dl växtbaserad mjölk

Gör så här:

  1. Skala bananen och lägg den och de övriga ingredienserna i en blender.
  2. Mixa allt slätt.
  3. Häll upp, drick och njut!

9 Kommentarer

  1. september 23, 2018 / 8:09 f m

    Men omg, omg, omg vad gott!! Tack för receptet <33

    • therese
      Författare
      september 25, 2018 / 8:38 f m

      Supergott!

    • therese
      Författare
      september 25, 2018 / 8:39 f m

      Nej, den är underbr 😀

  2. september 23, 2018 / 7:17 e m

    Din blogg är så himla fin 😀 Gillar verkligen hur dina inlägg är uppbyggda 😀
    Jag älskade gröna bananer när jag var yngre men idag blir det gula 😉

    • therese
      Författare
      september 25, 2018 / 8:39 f m

      Åh, tack – vad glad jag blir! <3

  3. september 25, 2018 / 8:00 f m

    Men så gott! Älskar ingefära också, måste testa 😀

    • therese
      Författare
      september 25, 2018 / 8:39 f m

      Gör det, den är supergod!

  4. Anni
    juni 16, 2021 / 8:57 f m

    Äter AIP och får inte äta havregryn. Nåt tips på vad jag kan ta istället?
    Växtbaserad mjölk byter ut mot kokosmjölk 😋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.