fbpx

Recept: Mango- & passionscurd

Recept: Mango- & passionscurd

Jag har alltid älskat att baka och tog till och med ledigt ett år för att gå en konditorsutbildning – något av det roligaste jag någonsin gjort! Men de senaste två åren har det blivit ganska lite bakning, först för att köket i lägenheten knappt gick att använda och efter renoveringen blev det ganska omgående dags för försäljning. Men nu, när vi ÄNTLIGEN har ett stort och bra arbetskök så har det bakats något varje vecka! Och i helgen började jag ett projekt med att göra bakelser, det tar alltid flera dagar eftersom de ska frysas i olika steg. En komponent i bakelserna är en mango- och passionscurd som är lika god på scones som i bakelser och idag tänkte jag dela mig mig av mitt recept på mango- & passionscurd.

Baktips: världens chokladigaste chokladtårta med hallon

Recept: Mango- & passionscurd

Ingredienser

  • 75 g passionsfruktspuré
  • 25 g mangopuré
  • 1,5 dl socker
  • 4 st äggulor
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Koka upp fruktpuréerna tillsammans med sockret. Om du inte hittar färdig puré i affären går det bra att göra egen genom att mixa mango till en slät smet för mangopurén och att ta inkråmet från passionsfrukten och sila bort kärnorna för passionsfruktspurén.
  2. Häll sakta den varma blandningen över äggulorna under vispning.
  3. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 84’C under omrörning.
  4. Ta snabbt av från plattan och häll i en skål för att stoppa uppvärmningen så att äggulorna inte klumpar sig.
  5. Rör i smöret.
  6. Häll upp på burkar och låt svalna.
  7. Njut av din mango- och passionscurd till scones, i bakverk eller till glass.

Hållbarheten är 2-3 veckor i kylen men det går utmärkt att frysa alla typer av curd, då håller de 3-6 månader. Ta fram en burk ett par dagar innan den ska ätas så att den hinner tina ordentligt i kylen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.