Nästa år blir det rabarberpaj!

Nästa år blir det rabarberpaj!

I tisdags hade jag en sån där dag som hade kunnat bli hemsk men istället blev helt fantastisk. Jag satt hemma och väntade på att få en materialleverans för en kampanj som skulle läggas upp i sociala medier. Leveransen blev sen av helt förklarliga skäl och jag satt och väntade. Men solen sken och det gör inte så mycket att behöva vänta när man kan göra det i trädgården med katterna!

Så jag satte mig på bussen och hängde på låset till Blomsterlandet där det handlades rabarber och perenner. Jag längtar verkligen tills nästa sommar när rabarbern har vuxit så mycket att den går att skörda och vi kan göra paj. Jag skulle ha velat plantera tidigare men har väntat på att de ska få in en sort med helt röda stjälkar och det hade de äntligen fått, så nu sitter rabarbern Fulton’s Strawberry Surprise och rotar sig i trädgården. Den har blivit framröstad till den mest välsmakande rabarbern i en prestigefull brittisk tävling så det ska bli spännande att få prova den. Vi får se om jag lyckas hålla mig ett helt år eller om jag tjuvskördar lite redan senare i sommar…

10 Kommentarer

 1. maj 24, 2019 / 6:23 f m

  Men alltså åhhh! Det är ju verkligen en sån dröm att sätta igång ugnen, öppna altandörren, plocka sin egna rabarber, baka pajen, öppna ugnsluckan och känna den där doften och sen få avnjuta den ute vid trädgårdsbordet i solskenet!! Längtar efter inbjudan till att få avnjuta den med dig 😉 kram <33

 2. maj 24, 2019 / 9:20 f m

  Vilken lycka!💫 Känner mig alltid lite extra rik när jag smaskar på godsaker från min egna trädgård🙌

 3. maj 24, 2019 / 10:03 f m

  Åh så gott med rabarber! Förstår att du längtar tills nästa år 🙂 Det är ju så himla härligt att använda saker i mat och bakning som man själv har odlat 🙂

 4. maj 24, 2019 / 10:24 f m

  Underbart det är ju så gott! 😀

 5. maj 24, 2019 / 5:41 e m

  Åååh vad mysigt att odla egna rabarber!! Det växer det i trädgården hos mamma och pappa och det är ju både fint och gott att äta 😀 <3

 6. maj 25, 2019 / 8:05 f m

  uuunderbart! och rabarberkräm är också väääärldsgott!

 7. maj 25, 2019 / 9:33 f m

  Vad roligt 😍

 8. maj 25, 2019 / 10:57 f m

  Jag älskar rabarber men tyvärr har vi inga längre. Blir att köpa på torget i sommar 😀 Kram

 9. maj 26, 2019 / 12:42 e m

  Åhh rabarber är ju verkligen bland det godaste!! 😀

 10. maj 26, 2019 / 6:12 e m

  Åhh rabarber var verkligen så längesen man åt, och tänk vad roliga saker man kan göra med det! 😀 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.