Min graviditet v26 (25+0 – 25+6)

Total
0
Shares

Jag har haft det väldigt hektiskt på jobbet så veckans uppdatering kommer lite sent. Som varje vecka känns det som att tiden har rusat förbi och när folk frågar vilken vecka jag är i har jag börjat glömma bort det. Men mest av allt känns det som att det börjar närma sig, på jobbet är vi i full planering för vad som ska hinnas med innan min föräldraledighet,

Hur mår jag?

Jag har fått fortsätta att må bra och min graviditetsdepression känns helt borta vilket såklart är underbart. Nu är det mest vanliga graviditetskrämpor som foglossning och halsbränna. Det känns som att jag måste gå på toaletten hela tiden och jag är konstant hungrig. Vågen visar bara på -7kg nu vilket innebär att jag har gått upp en hel del av de 22 kilona jag tappade när jag hade hyperemesis. Mycket av det är såklart vätska, allt extra blod, bebisen, moderkakan och allt fostervatten. Men det går i alla fall åt rätt håll! Vi var hos barnmorskan i måndags och då var blodtryck, järnvärde och blodsocker bra också,

Hur mår bebisen?

Bebisen mår utmärkt! Hennes hjärtslag är jättefina och hon rör sig precis hela tiden. Det börjar kännas rejält både när hon rör sig och när hon sparkar. Man kan dessutom se det tydligt utanpå magen nu, både små sparkar och när hon trycker huvudet eller ryggen mot magen. Jag har alltid tänkt att en gravidmage är rund hela tiden men den formas verkligen efter hur bebisen rör sig. En natt vaknade jag av att det såg ut som att en boulekula var på väg ut ur magen, det måste ha varit hennes huvud. Hon är dessutom riktigt stor nu, 35 centimeter lång och ett kilo tung!

Total
0
Shares

Hela trädgården ska blomma

Igår var en helt fantastisk dag. Jag kunde kompa ut tidigt och var hemma strax innan klockan tre…

Comments11

  1. Åh va du är fin! Och visst är det så himla häftigt att få känna alla dessa små sparkar och rörelser. Hade aldrig kunnat föreställa mig hur coolt det faktiskt är! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like