Att se över statistiken

Woman working in bed

De senaste dagarna har många bloggare skrivit om att de har svårt att hitta inspiration till att skapa content. Eftersom jag jobbar med det till vardags och spenderar hela mina dagar med att planera, analysera och skapa content åt andra så har jag gett lite tips om hur man kan tänka för att ha ett kontinuerligt flöde av content. Det jag oftast tipsar om är att kolla vad ens statistik säger, vilka inlägg får flest läsare och mest kommentarer, och göra en redaktionell plan med inlägg i de kategorierna.

Jag brukar också titta på hur läsare hittar till bloggen, i mitt fall kommer 76% av läsarna från Google och många landar direkt på ett specifikt inlägg. Det säger något om hur populärt det ämnet är och att jag borde kunna öka mitt läsarantal om jag skriver mer om det ämnet. Kruxet är att också ha en bra bounce rate, alltså att de klickar sig vidare till fler inlägg och startsidan istället för att bara läsa just det där enskilda inlägget.

Men, jag ska erkänna att jag har varit väldigt dålig på det här den senaste tiden. När jag har mått dåligt har jag varken följt min contentplan, SEO-anpassat inläggen eller sett över statistiken. Så det ska det bli ändring på! Jag funderar också på om jag ska skriva mer om det, men det hänger inte riktigt ihop med bloggens inriktning och de inläggen som går bäst. Så det kanske får hamna på en egen sida. Jag har ett litet projekt på gång kopplat just till content och influencers som tittar på hur man kan använda samma contentstrategier och verktyg som företag gör, fast för influencers. Skulle ni tycka att det var intressant att få ta del av det projektet?

21 Kommentarer

 1. mars 8, 2019 / 12:46 e m

  Skulle vara superintressant att ta del av projektet!
  Jag är inte alls speciellt vaksam på min statistik, mer än att jag kommit fram till att uppdatera ofta är knepet!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 10:58 f m

   Kul att du tycker det! Ja, uppdatering är nog det allra viktigaste 🙂

 2. mars 8, 2019 / 1:22 e m

  Jag arbetar dagligen med seo och allt annat som hör där till men man kan alltid lära sig mer 😀

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 10:59 f m

   Gud ja, det spelar ingen roll hur mycket man sitter med det så finns det alltid mer att lära sig!

 3. mars 8, 2019 / 3:03 e m

  Kul att läsa! Absolut intressant! 🙂

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 10:59 f m

   Härligt att höra!

 4. mars 8, 2019 / 3:24 e m

  Tycker det vore jättekul om du skrev mer om det, men såklart om du vill och orkar! Kram

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 11:00 f m

   Vad roligt att höra att du tycker det 🙂

 5. mars 8, 2019 / 7:08 e m

  Gud vad intressant! TACK för att du delar med dig av detta och jag vill jättegärna läsa mer om det, KRAM <3

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 11:00 f m

   Tack, så väldigt roligt att höra!

 6. mars 8, 2019 / 8:47 e m

  Det låter spännande! 😍

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 11:00 f m

   Kul att höra!

 7. mars 9, 2019 / 9:32 f m

  JA! dela jättegärna med dig!! Och har du lust att skriva ännu mer om SEO hade det varit helt fantastiskt! Ska erkänna att jag suger på det, och att jag kanske skulle behöva det för att ta mig vidare =) kram <3

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 11:01 f m

   Vad roligt att höra! Jag ska fundera lite på vart jag gör det bäst, jag vill ju inte störa innehållet i bloggen för mycket heller, det är ju ingen SEO-blogg 😉 Men om du vill lära dig mer så rekommenderar jag verkligen Yoast, de har en toppenblogg för allt som har med SEO att göra!

 8. mars 9, 2019 / 10:25 f m

  Hoppas Du får en fin lördag!

  Kramar 🙂

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 11:01 f m

   Detsamma!

 9. mars 9, 2019 / 5:07 e m

  Ja det hade varit jätteintressant att få läsa! Alltid roligt att lära sig nya saker 😀

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 9:33 e m

   Kul att höra, jag får se hur och var det blir men något mer kommer nog skrivas om det 🙂

 10. mars 9, 2019 / 5:53 e m

  JA! Jag skulle gärna läsa mer om det! Kram

  • therese
   Författare
   mars 9, 2019 / 9:34 e m

   Kul att höra, något mer blir det men jag får se vart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.