Att acceptera att man är sjuk

Woman drinking tea in bed

När jag pratar om bipolär sjukdom och ger tips, till exempel om vad kan kan tänka på om man har en bipolär partner, så är det första nästan alltid att förstå och acceptera att personen är allvarligt sjuk. För så är det verkligen: WHO klassar bipolär sjukdom som en av de tio mest handikappande sjukdomarna i världen. Och oavsett hur många fördelar bipolär sjukdom kan ha med på jobbet och på hur många sätt man blir en bättre entreprenör av sjukdomen så blir man ibland så allvarligt sjuk att man inte kan fungera normalt.

Och det är precis vad som har hänt mig nu. Jag har fått inse och acceptera att jag är i en sjukdomsperiod som gör att jag inte kan jobba heltid. Därför har jag gått ner i arbetstid under mina sista veckor på Nyheter24gruppen och försöker fokusera på att bli bättre igen. Den här gången är det ett fysiskt tillstånd som gjort att jag blivit sämre i min psykiska sjukdom, huvudet och kroppen hänger ihop mer än man tror. Men jag vet att det kommer bli bättre den här gången också, det gäller bara att ha tålamod.

7 Kommentarer

 1. juni 21, 2018 / 8:13 f m

  Fint att du är så öppen. Tror man kan hjälpa många personer genom att vara öppen med vad man går igenom 🙂

  • therese
   Författare
   juni 27, 2018 / 8:58 e m

   Tack, ja, det tror jag också 🙂

 2. juni 21, 2018 / 8:58 f m

  Bra att du tar hand om dig ❤ Kram

  • therese
   Författare
   juni 27, 2018 / 8:58 e m

   <3

 3. juni 22, 2018 / 7:19 f m

  Instämmer helt med Dixi! Så fint!! Skickar en enormt STOR kram <33

  • therese
   Författare
   juni 27, 2018 / 8:58 e m

   Tack <3

 4. Anna N
  juni 28, 2018 / 1:11 e m

  Så bra att du tar hand om dig! 🌸😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.