Veckans planer v11 2019

Total
0
Shares

Vilken underbar helg det har varit! Jag känner verkligen att mina mediciner börjar göra skillnad och depressionen är mer hanterbar. Den största skillnaden är att jag får sova ordentligt på natten och att jag slipper paranoia och ångest på dagarna. Det gör att jag har energi kvar till att hantera själva depressionen vilket såklart känns bra. Och nu är jag verkligen taggad på en ny vecka och att få känna mig ännu mer stabil för varje dag som jag har mediciner i kroppen. Här är i alla fall veckans planer:

Måndag: Börjar veckan lugnt med en förmiddag hemma och sen jobb på eftermiddagen. Just nu jobbar jag bara halvtid och normalt är det förmiddagar som gäller men idag blir det tvärtom.

Tisdag: Även tisdagen blir omvänd, jag har ett efterlängtat läkarbesök på förmiddagen så jobbet får vänta till eftermiddagen.

Onsdag: En helt obokad dag utan möten på jobbet vilket blir skönt så att jag kan jobba undan lite saker.

Torsdag: Kvällen bjuder på vinlotteri på jobbet vilket förhoppningsvis blir trevligt.

Fredag: En av mina närmsta vänner bor i Åre ett halvår och är hemma och hälsar på, så tjejgänget ska ses för lunch innan jag och A checkar in på spa över eftermiddagen.

Helg: Vi har en helt obokad helg vilket känns underbart, förhoppningsvis lyckas vi bestämma oss för vilka nya soffor vi ska köpa till huset. Tänk att det bara är en månad kvar tills vi flyttar!

Total
0
Shares

Hur jag gör för att hantera ett depressivt skov i bipolär sjukdom

Som jag berättade i torsdags mår jag inte helt bra just nu och har hamnat i ett depressivt…

Comments48

 1. Vad skönt att medicinerna verkar funka och att du får sova! Det gör ju att man orkar lite mer iallafall! Hoppas veckan blir så bra som den låter!

 2. Skönt att du börjar må bättre i depressionen. Jag har själv haft en depression, som var sömnsvårigheter som ett tecken. Jag hade svårt att förstå det. Jag var ju en person som skrattade mycket. Jag kunde ju inte vara deprimerad. Tack vare att jag var inlagd noterade sjuksköterskorna att det jag sa var sant. På den vägen fick jag rätt hjälp.

  1. Ja, det är jätteskönt. Eftersom jag har bipolär sjukdom dyker de upp då och då, men det är lika tufft varje gång.

 3. Verkligen härligt att du börjar må bättre! Vettigt med att börja jobba i etapper så du inte går på 100% direkt, man kan ju bli lite ivrig vet jag 🙂 Hoppas veckan blir super <3

  1. Ja, jätteskönt! Det är verkligen lättare sagt än gjort! Jag sjukskrev mig aldrig på heltid, men redan efter en vecka nu känner jag mig ju piggare och skulle ganska lätt kunna intala mig själv att det går att gå upp i tid igen. Men då skulle garanterat en ny krasch komma ganska snart.

  1. Det är supertrevligt! Och ganska enkelt: alla köper helt enkelt med sig en flaska vin inom ett visst prisintervall och sen drar man lott så att alla får med sig en flaska hem, så får man prova en sort man kanske inte hade köpt annars 🙂

 4. Härligt att du har haft en så bra helg och tulpanerna är ju underbara! Hoppas den här veckan blir riktigt bra för dig på alla sätt och att du får må bra 💖 Kram

 5. Låter som en bra vecka för dig. Att få sova är guld värt. Jag somnar rätt bra, men vaknar ofta om nätterna, måste lyfta det med min läkare. vilken medicin äter du?

  1. Ja, det gör ju att man orkar med allt annat. Jag äter quetiapine (för bipolär sjukdom, hjälper till med sömnen) och melatonin varje dag och propavan vid behov när jag sovit riktigt dåligt.

 6. Vilka bra planer du har för din vecka! Skönt att du börjar må bättre. Jag läser just nu en två-årig utbildning om psykisk ohälsa så bloggar som handlar om det läser jag med stort intresse för att få en större förståelse kring hur det är att leva med psykisk ohälsa. Så tack för att du är så öppen med hur du mår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like