Tre tips för att komma igång igen

Tre tips för att komma igång igen

Vet ni? Just nu känner jag att jag sitter fast. Det händer massor och jag har fullt upp på dagarna vilket gör att när arbetsdagen är slut längtar jag mest hem till sängen. Då känns det nästan omöjligt att få tid till eller orka göra sånt som jag egentligen vill. Som att träna, blogga eller gå ut med kompisar. Men så kan jag ju inte hålla på i all evighet, så idag tänkte jag dela med mig av tre tips för att komma igång igen som jag själv använder mig av just nu.

Tips ett: boka av tid i kalendern

Jag är en kalenderslav. Det är både positivt och negativt men jag vet åtminstone att om jag har bokat in något i min kalender är chansen större att jag faktiskt gör det. Så nu lägger jag in tid för bloggande, läsning och annat i min kalender. Då vet jag också att jag inte bokar in annat som gör att jag inte tar mig tid till det jag verkligen vill göra.

Tips två: gör det tydligt varför du vill göra något

Även om jag bokar in saker i min kalender så dyker tanken ändå upp: vill jag verkligen göra den där grejjen efter jobbet? Det är ju så skönt att gå hem, byta om till pyjamas och ligga i soffan resten av kvällen. För att minska den känslan så skriver jag in i min kalenderbokning varför jag vill göra det jag har skrivit in. Till exempel: jag vill ta en promenad och lyssna på en podd för att jag tycker att det är skönt att röra på mig efter en lång dag framför skrivbordet. Podden rensar mitt huvud och ger mig mer inspiration än att kolla på samma avsnitt av Fraiser för tjugonde gången.

Tips tre: se över varför du hoppar över att göra saker

Det sista tipset är att se över varför du väljer att hoppa över saker. Jag vet till exempel att jag ofta hoppar över promenaden hem från jobbet för att jag glömmer mina vantar hemma. Jag ÄLSKAR att promenera från Söder, över Gamla Stan och hem genom Humlegården. Dessutom är röda linjen hemsk i rusningstrafik. Men om jag glömmer mina vantar och en mössa så tycker jag att det är för kallt. Och då är det enkelt att slinka ned till tunnelbanan trots att jag egentligen hatar den. Så nu har jag extra uppsättning med mössa och vantar på jobbet = en ursäkt mindre.

Har du några tips och trick som du använder dig av för att komma igång igen när du känner att du fastnat?

8 Kommentarer

 1. december 12, 2018 / 2:19 e m

  Så himla bra tips att tänka på! 😀 Kramis

 2. december 12, 2018 / 4:22 e m

  Så bra och tänkvärda tips. Nr 2 är typ jag, måste ha en kalender, annars blir det tokigt med en massa dubbelbokningar hehe.

 3. december 12, 2018 / 8:06 e m

  Vilka härliga tips! 😍

 4. december 12, 2018 / 8:38 e m

  Bra tips!
  Ha en fin kväll<3

 5. december 13, 2018 / 8:49 f m

  Men jaaaa! Så himla bra tips fining!! Man behöver verkligen dom när man hamnar i dom där svackorna, vilket är såååå lätt att göra nu när det är mörkt och dant ute… STOR KRAM finaste <3

 6. december 13, 2018 / 2:52 e m

  Superbra tips! Gillar speciellt sista 🙂 Vill verkligen skaffa en kalender så att jag kan få ordning på mitt liv lite mer visuellt hahah! 🙂 Kram

 7. december 13, 2018 / 8:35 e m

  Viktigt att planera in att ta sig att göra saker för sig själv. Som läsa, meditera, fota eller bara tända ljus och se en film ❤

 8. december 18, 2018 / 8:42 f m

  Jag hoppas verkligen att allt ä bra med dig hjärtat!! Saknar dig här inne <33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.