Nu börjar föräldraledigheten

dahlia cafe au lait

Idag börjar min föräldraledighet på riktigt och lilla O är fem veckor och en dag gammal idag. Så egentligen skulle man väl tycka att jag har varit föräldraledig ett tag men det har inte riktigt känts så eftersom M också har varit hemma och jag faktiskt har varit sjukskriven under den tiden. Men idag börjar han jobba och jag och O är ensamma hemma. Och det känns lite som en milstolpe och nystart på livet. Både för att det är höst – jag älskar hösten – och för att det är en helt ny situation. På tal om höst är jag så glad att dahliorna äntligen blommar i vår trädgård. Bilden på blomman är tagen för några dagar sen och är en Dahlia Café au lait som blommar hos oss – den är lika stor som min hand!

Det får bli lite en nystart på bloggen också. Den har funnits av och till i ganska många år och följt mitt liv lite. Och nu ska den få en liten uppfräschning med ordentliga inlägg och förhoppningsvis lite tätare uppdatering nu när jag mår bra igen. Samtidigt kommer nog innehållet förändras en del: under föräldraledigheten känns det naturligt att inte ha lika stort fokus på att nå mål och lyckas på jobbet. Och ja, inläggen om ofrivillig barnlöshet försvinner ju av en väldigt naturlig anledning. Vi är inte ofrivilligt barnlösa längre!

Vårt älskade lilla mirakel är äntligen här.

Så vad kommer det skrivas om i bloggen då? Jag tänker att tiden får utvisa det, men sannolikt sånt som är en stor del av min vardag: mammalivet, matlagning, bakning, pyssel, trädgård, odling, inredning och diverse radhusfix. Ytterligare en sån där livsstilsmammablogg helt enkelt. Men med en stor dos öppenhet om hur det är att vara mamma och psykiskt sjuk.

Och hur går det då? Jo, hittills väldigt bra. Som ni som följt mig ett tag vet jobbar jag mycket med sömn för att hantera min sjukdom och både förlossningen och tiden efteråt har jag haft sömnprioritering. Det är helt enkelt M som har fått dra det stora lasset på nätterna – vilket innebär att jag är oförskämt pigg och inte har fått några skov. Nu ska vi hitta en rutin som fungerar på vardagarna och jag har tänkt skriva både om det och hur vi har planerat under både graviditeten, förlossningen och de första veckorna.

Men vi tar lite i taget, först ska jag klara av min första förmiddag ensam hemma med en liten bebis.

7 Kommentarer

 1. september 2, 2019 / 10:10 f m

  Känns som att alla har fått dille på dahlior i år men jag klandrar ingen för de är så vackra 😀

 2. september 2, 2019 / 6:33 e m

  Stort lycka till! Ni kommer ha det så mysigt! 😍

 3. september 3, 2019 / 8:18 f m

  Så härligt att du är tillbaka och ska bli så roligt att följa er! Otroligt vacker blomma, wooow!! :’D

 4. september 3, 2019 / 7:26 e m

  Vad kul 🙂

 5. september 3, 2019 / 9:56 e m

  Otrolig bild🙌 Och skönt att höra att du mår bra igen. KRAM

 6. september 4, 2019 / 10:18 f m

  Ska bli spännande att se vad nystarten av bloggen kommer innebära 🙂 Ska bli väldigt roligt att läsa om din vardag som mammaledig och hur ni har det i vardagen nu 🙂

 7. september 4, 2019 / 11:46 f m

  Åh ser verkligen fram emot dina inlägg igen, så kul med en liten uppfräschning! 😀 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.