Ett tips för att organisera bebisens garderob

Total
0
Shares

Jag tror att alla som har varit inne på en barnavdelning vet hur otroligt mycket gulliga kläder det finns att köpa! Och jag lovar att när det ligger en liten bebis där i magen är det väldigt svårt att inte köpa precis just allt. Särskilt nu när vi vet att det är en flicka, det är tyvärr fortfarande ganska ont om fina, könsneutrala bebiskläder. Men, oavsett vad man köper för kläder är det lätt att köpa för mycket och att glömma bort vad man redan har, så jag tänkte dela med mig av ett tips för att organisera bebisens garderob och se till att man inte köper för mycket. Eller i alla fall att man vet vad man redan har.

Det är ett trick som jag faktiskt använder för min egen garderob också. Jag fotograferar helt enkelt allt och skapar album i telefonen! För bebisens garderob har jag gjort ett album per storlek och för min egen garderob har jag ett album per säsong. Då får man en smidig överblick och det är lättare att se till att det man har matchar. När det kommer till bebisens kläder så hoppas jag också att det innebär att jag inte kommer ha köpt massor av saker som blir oanvänt för att man har för mycket. Det ligger ett paket från HM på posten och när det kommer har vi allt vi behöver i de två minsta storlekarna, så nu är det slutshoppat där. Men lite marginal för att släktingar och vänner säkert inte kommer kunna låta bli att köpa saker i strl 50 och 56 trots att vi har sagt att de hellre får köpa större storlekar 😛

Total
0
Shares

Veckans planer v15

Förra veckan var en sån där vecka när jag inte riktigt fick livet att gå ihop. Månadsbyte innebär…

Comments43

 1. Åh jag älskar att gå o kika på bebiskläder! Finns tyvärr inte lika mycket för killar som för tjejer. Undrar om jag någonsin får gå runt o kika på bebiskläder till mitt barn… Kram

  1. Vi började handla innan vi visste könet och då ville vi köpa könsneutralt. Och eftersom jag lägger in allt efterhand så är det de könsneutrala som kommit först. Sen så syns ju inte hela bebisens garderob på två bilder 🙂

 2. Det är verkligen så himla smart! Började fota min egen garderob för ett tag sedan men kom bara halvvägs, sen tog motivationen slut för att fullfölja projektet haha…:)

  1. Tack! Vi började handla innan vi visste könet och då ville vi köpa könsneutralt. Och eftersom jag lägger in allt efterhand så är det de könsneutrala som kommit först. Sen så syns ju inte hela bebisens garderob på två bilder 🙂

 3. Hmm varför vill du inte svara på min fråga om könsneutrala kläder? Intressant att höra ju och jag dömer inte, bara undrar 🙂

  1. Hej Sanna – det är inte att jag inte har velat svara, jag har inte varit inne på bloggen den senaste veckan pga enormt mycket att göra på jobbet. Anledningen till att det är så enfärgat är att vi köpte väldigt mycket innan vi visste könet och då ville vi köpa könsneutralt. Nu när vi vet att det är en tjej har vi fyllt på med kläder i mer färgglatt också. Tycker att det är svårt att hitta färgglada barnkläder för de allra minsta som inte är babyblå eller babyrosa och även om många säkert skulle anse det som larvigt så skulle jag inte ha känt mig bekväm med att klä en pojke i ljusrosa, spets och volanger.

 4. Jag var tvärtom. Var så snål kring barnkläderna (är fortfarande det ibland). Tänkte bara på hur ovärt det var att köpa dyra grejor när barnet växte ur det inom loppet av veckor. Vi har haft tur som har kunnat ärva mycket. Och nu ärver syrrans barn kläderna vidare.

  1. När det väl kommer till kritan är jag ganska snål också, och känner att det här gör det lättare att ha koll på att vi bara har det vi behöver 🙂 Skönt att kunna ärva! Vi har tyvärr inte så mycket barn runtomkring oss så den möjligheten är ganska begränsad för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like