Min graviditet V30 + V31

Min graviditet V30 + V31
Förut trodde jag att gravidmagar alltid var superrunda, men för det mesta av tiden har de en helt annan form. Vår lilltjej gillar att trycka ena axeln mot väggen av magen och då blir magen superspetsig istället…

Att det är lite tyst här just nu är helt enkelt för att jag inte mår särskilt bra för tillfället. Sömnen strular enormt som jag skrev om i förra inlägget och mitt mående går lavinartat utför. Det blir exponentiellt värre för varje dag men nu är i alla fall det sista avslutat på jobbet bortsett från avtackning och något möte, så nu blir det sjukskrivning och föräldraledighet. Det kanske inte låter helt fel att vara ledig på sommaren, och det är klart härligare att vara sjuk nu när man kan sova i trädgården än på vintern. Men allra mest önskade jag att jag mådde bra.

Hur mår jag?

För bra mår jag verkligen inte. Om man bortser från sömnproblemen och att de har gett mig början på ett depressivt skov så börjar graviditeten bli väldigt jobbigt. Dels är jag mentalt utmattad och skittrött på att vara gravid – vi gjorde insättningen som ledde till graviditeten den 3:e december och fem veckor innan den gjorde vi vår första insättning. Så bortsett från en tung mensvecka efter misslyckad insättning har jag levt som eller varit gravid sen början av november. Och innan det var det fjorton månader med jobbiga hormonbehandlingar. Så jag är sinnessjukt trött på att vara gravid och att ha en massa extra hormoner i min kropp.

Dessutom börjar det bli fysiskt tungt: jag tar mig knappt upp ur sängen, måste ha hjälp upp från soffan och om jag ska ta mig upp för trappen hemma för M gå bakom och knuffa mig. Att ta sig hem från pendeln är inte att tänka på – det är en alldeles för lång uppförsbacke. Eller att gå mer än fem minuter i sträck – i väldigt långsamt tempo. Jag har ont i ryggen och höfterna, brösten är tunga och läcker mjölk och lilltjejen har fixerat sig så att det är som att någon har en isborr som trycker ned i mitt underliv.

MEN. Trots att det är tungt, gör ont och är allmänt utmattande att vara gravid är jag otroligt tacksam. Ju närmre BF vi kommer desto mer sjunker det in att vi har en liten bebis på väg, och att det inte alls var säkert att det skulle bli så. Vårt lilla julmirakel. Så jag gör det bästa av situationen: sover i trädgården, badar i den lilla plaskpoolen som jag fått och blir bortskämd både av M, våra familjer och våra vänner.

Hur mår bebisen?

Men lilltjejen mår i alla fall toppen! Ett par rundor har hon skrämt oss genom att hålla sig still i flera timmar, men så fort vi kommit in på förlossningen för kontroll så börjar hon sparka som bara den. Vi har gjort ett tillväxtultraljud som visade att hon är 10% mindre än normalkurvan, men fortfarande i intervallet för vad som är okej. Och jag är inte särskilt förvånad – i min släkt får man små barn. På fredag är det dags för nästa tillväxtultraljud.

Sen får vi se hur länge hon får vara kvar i magen, mår jag såhär så vill de sätta igång oss tidigt för att minska risken för en graviditetsdepression för mig. Men det vet vi mer om först i mitten av juli, fram tills dess är vi inställda på en augustibebis.

24 Kommentarer

 1. juni 23, 2019 / 6:02 e m

  Kan verkligen tänka mig att måendet går upp och ner, men det låter inte alls kul för dig vännen! Men himla tur att hon mår bra <3

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:26 e m

   Ja, det är ju det allra viktigaste!

 2. juni 24, 2019 / 10:44 f m

  Usch vad tråkigt att du inte mår bra. Men det är tufft att vara gravid även om det också är mysigt. Skönt att lillan mår bra i magen och nu närmar det sig i alla fall tills ni får träffa henne! kram

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:26 e m

   Ja, det är verkligen ingen dans på rosor!

 3. juni 24, 2019 / 1:56 e m

  Usch vad jobbigt för dig men vad skönt att du får vara hemma nu och vila. <3 Kramis

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:26 e m

   Ja, det hjälper verkligen!

 4. juni 24, 2019 / 5:31 e m

  Åh nä vad jobbigt! En trygghet att lillisen mår bra iaf!

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:26 e m

   Ja, det är ju ändå det allra viktigaste!

 5. juni 24, 2019 / 7:38 e m

  åh vad jobbigt för dig 🙁

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:26 e m

   Ja =/ men snart ärt det över!

 6. juni 24, 2019 / 8:22 e m

  Förstår att det är jobbigt. Tycker det är bra att du är ärlig. Även om man har haft svårigheter med att bli med barn så betyder inte det att man älskar varje sekund av att vara gravid eller att man inte upplever samma smärta som andra gravida 🙂

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:27 e m

   Tack! Och verkligen inte – det här är ju en otroligt efterlängtad bebis men graviditeten har varit ren tortyr för mig!

 7. juni 24, 2019 / 8:31 e m

  Förstår att det är jobbigt men det är bara att se framemot sötisen som kommer snart 😉

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:27 e m

   Ja, och som tur är så är det inte långt kvar 😀

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:27 e m

   Tack <3

 8. juni 25, 2019 / 10:14 f m

  Trist att du mår så pass dåligt under den här tiden som ska vara ett av det bästa. Hoppas att du slipper en graviditets depression och skönt att höra att barnet mår bra 🙂

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:28 e m

   Jo, men förhoppningsvis släpper det så fort graviditeten är över!

 9. juni 25, 2019 / 10:27 f m

  Åhh så tråkigt att du inte mår bra!! Hoppas verkligen det blir bättre, vi läsare stöttar dig, massa styrkekramar<3

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:28 e m

   Tack <3

 10. juni 25, 2019 / 12:13 e m

  Låter inte alls kul att ha det sådär. Jag hoppas verkligen att vilan nu kan göra det lite bättre för dig!
  Jo man kan låna släpvagn i Uppsala också, problemet är bara att få tag i en bil med dragkrok haha…!
  Kramar till er <3

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:28 e m

   Tack <3

 11. juni 26, 2019 / 9:37 f m

  Åh stackare. Kärlek och styrka till dig. Det kommer ju trots allt något gott ur allt elände, alltid något att vara glad för😊💗

  • therese
   Författare
   juni 30, 2019 / 4:28 e m

   Tack <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.