DIY: kallvispat body butter med lugnande lavendel

kallvispat body butter med lavendelolja

Nu börjar både jag och min hud bli riktigt trött på vintern. Det är kallt ute och hela min kropp är torr, röd, irriterad och kliande. Så i fredags slängde jag ihop en riktig fuktbomb med sheasmör, mandelolka och lugnande lavendelolja. Som ni vet är jag en hudvårdsnörd och älskar att göra egna produkter när det går och de blir bättre än de man köper. Just body butter är en typsik sån, min favorit innan jag började göra egen var från body shop – men de innehåller massor med vatten, alkohol och andra ämnen som inte är helt toppen för huden.

När jag gör min egen är det istället 100% verksamma ingredienser och jag har aldrig problem med min hy när jag använder dem. Den här vintern har jag slarvat och kört på butiksköpta, och nu kliar hela min kropp av torrhet. Tur att det är så busenkelt att göra egen!

Recept: kallvispat body butter med lugnande lavendel

Ingredienser:

 • 100 g sheasmör
 • 25 g mandelolja
 • 10 droppar lavendelolka

Gör så här:

 1. Lägg alla ingredienser i en vispskål.
 2. Vispa tills allt är vitt och fluffigt.
 3. Häll upp i en lufttät burk.
 4. Smörj in kroppen och njut av att vara helt återfuktad!

4 Kommentarer

 1. januari 27, 2019 / 1:54 e m

  Så bra tips!! Kram

 2. januari 27, 2019 / 1:56 e m

  Massa tack för tipset! Lavendel är ju verkligen en underbar doft 😀

 3. januari 27, 2019 / 8:45 e m

  Åh va grymt att göra egen bodybutter 🙂 Älskar olika bodybutters!!

 4. januari 28, 2019 / 6:10 e m

  TACK för tipset! Denna ska jag testa 😀 Jag är ett stort fan av att göra egna produkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.