Recept: varm choklad gjord på riktig choklad

Total
0
Shares

En av de absolut bästa sakerna med att hösten äntligen är här är att man har den perfekta ursäkten att dricka massor av varmm choklad med grädde. Jag älskade oboy när jag var liten och även om det är fortfarande är gott gör jag helst min varma choklad på riktig choklad. Favoriten just nu är Callebaut 823NV, en belgisk choklad som är väldigt rund och fin. Men det varierar såklart! Precis som vin smakar olika beroende på hur det görs kan choklad smaka olika, så ibland byter jag sort. Mitt bästa recept på varm choklad innehåller också lite hemliga ingredienser som gör den extar  god, och det receptet tänkte jag dela med mig av idag 🙂

Recpet: varm choklad gjort på riktig choklad

Ingredienser

 • 0,5 dl hackad choklad
 • 2 dl mjölk
 • 1 tsk rörsocker
 • 1 krm kardemumma
 • 1 krm kanel
 • 1 tsk mörk rom
 • Vispad grädde

Gör så här:

 1. Värm alla ingredienser förutom mörk rom och grädde under omrörning tills den blir så varm som du vill ha din choklad.
 2. Häll upp i en kopp och tillsätt romen.
 3. Toppa med vispad grädde.
 4. Njut!
Total
0
Shares

Höstiga pumpor

Det känns som att det enda jag säger är att jag älskar att hösten är här – men…

Comments8

 1. så otroligt gott! finns det något bättre nu på hösten än en riktigt god varm choklad med grädde och marshmallows tillsammans med en bra serie? tror inte det! super bra recept 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like