DIY: rengörande och lugnande ansiktsmask med kaolinlera

DIY ansiktsmask med kaolinlera
Total
0
Shares

Jag älskar hudvård. Älskar. Älskar. Älskar. Och något jag verkligen älskar är när man hittar budget- och DIY-produkter som ger riktigt bra hudvård. Min favoritmask med kaolinlera och lavendel. Den har 100% verksamma ingredienser, inga onödiga kemikalier, är billig och ger resultat direkt.

Min förkärlek till just hudvård kommer från ett tidigare sminkintresse. I tonåren hade jag problemhy och letade hela tiden tips för att få min dagliga sminkning att bli bättre. Och något jag fastnade vid var att underlaget är det absolut viktigaste för en bra sminkning var bra hy. Så jag började intressera mig för hudvård och sen jag hittade Dermalogicas produkter, som gjort underverk med min hy, sminkar jag mig knappt. De är svindyra men väl värda varenda krona för att de är så bra, och förvånansvärt dryga.

En produkt som inte är dyr alls men ger bra resultat är just min ansiktsmask med kaolinlera. Som jag har berättat om förut älskar jag budgetprodukter och speciellt när de har 100% verksamma ingredienser, som mandelolja för torr hy. Det är samma sak med den här ansiktsmasken med kaolinlera. Eftersom man gör den själv blir den förhållandevis billig och man slipper onödiga ingredienser, kemikalier, konserveringsmedel och annat som inte bara kan vara dåligt mot hyn och miljön men som framför allt i det här sammanhanget minskar andelen verksamma ingredienser i produkten.

100% verksamma ingredienser ger resultat

De verksamma ingredienserna är de som arbetar och ger resultatet. I min ansiktsmask med kaolinlera, som har totalt tre ingredienser, är två verksamma: kaolinlera och lavendelolja. Kaolinleran är en helt naturlig lera som verkar rengörande, detoxande och lugnande. Den är speciellt bra för fet hy med pormaskar, acne och stora porer eftersom den drar ur orenheter samtidigt som den lugnar och minskar risken för rodnad. Den är också antiinflammatorisk och ökar blodcirkulationen vilket läker acne och pormaskar snabbare och minskar risken för att det ska bli inflammationer.

Eftersom jag har lätt för att få rodnader i ansiktet är det toppen att den är både lugnande och antiinflammatorisk. För att förstärka den effekten har jag också i ett par droppar lavendelolja som är lugnande och läkande. Men det gäller att vara försiktig – har man i för mycket olja blir den istället frätande. Och inte på ett bra sätt som vissa syror.

Det är verkligen en ansiktsmask som gör under för min hy och jag använder den istället för dyra ansiktsmasker som kostar 500kr för en tub som räcker tio gånger (om inte mer) så kort tid som en påse kaolinlera. Jag tycker att jag får minst lika bra rengörande resultat av den som av lermasker från lyxmärken, men med fördelarna av billigare, mindre transporter och mindre plast- och kemikaliekonsumtion. Bara wins helt enkelt! Jag gör en burk ansiktsmask med kaolinlera åt gången som räcker ett par månader och är busenkel att göra. Lera, lavendelolja och burkar köper jag från Organic Makers, de har allt man behöver för ekologisk DIY -hudvård och lite till. Observera att det är ett rent tips från min sida – inte ett betalt inlägg.

Recept: rengörande och lugnande ansiktsmask med kaolinlera

Ingredienser

  • 0,5 dl kaolinlera
  • 5 droppar lavendelolja
  • Vatten

Gör så här:

  1. Blanda leran med lite vatten i taget tills du får en konsistens som du gillar.
  2. Ha i 5 droppar lavendelolja och rör om ordentligt.
  3. Lägg på ett tunt lager på ansiktet och låt verka 5-10 minuter.
  4. Skölj bort med ljummet vatten.
  5. Förvara ansiktsmasken i en lufttät burk.
Total
0
Shares

TBT: bilden som gav mig denguefeber

Idag är det torsdag (vart tog den här veckan vägen?) och jag tänkte att vi kör en liten…

Comments10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like