Middag på Costes – en av Budapests Michelinrestauranger

Therese Molander having dinner at Costes restaurant in Budapest
Total
0
Shares

Igår åt vi på Costes som är en av de restauranger i Budapest som har fått en Michelinstjärna. Just att äta på Michelinrestauranger är en hobby jag har och vi brukar försöka boka in minst ett Michelinbesök när vi reser. Det kostar en del men för mig som är en riktig matnörd är det verkligen det bästa med att resa och jag pratar alltid lite för mycket med serveringspersonalen. Speciellt om vinerna, eftersom jag är utbildad sommelier kan jag inte låta bli – jag tycker att det är så roligt med viner!

Igår blev det alltså Costes som har en stjärna och där kocken försöker tolka ungersk mat på ett modern sätt. Och i mina ögon gör hon det verkligen bra! Vi tog avsmakningsmenyn och allt var verkligen supergott – en av desserterna var till och med så god att jag bad om att få en portion till. Då förstår ni hur god den var!  Något som överraskade oss positivt var servicen, som var betydligt bättre än den brukar vara på en enstjärnig restaurang och vinpaketet. Jag har inte druckit särskilt mycket ungerska viner, men de vi fick igår var fantastiska och på samma nivå som bra franska viner. Jag skulle kunna åka tillbaka till Budapest bara för att äta där igen och för att lära mig mer om ungerska viner.

Middagen avslutades med att man fick en liten takeawaylåda mid Chimneycake som är en ungersk specialitet: vetedeg i form av en skorsten och rullad i socker. Vår kypare ordnade dessutom en liten överraskning: kocken kom ut och pratade med oss efter middagen och hade gjort i ordning en speciell liten låda me petit fourer som vi  fick med oss till hotellet.

Vi fotograferade alla rätter och jag tänkte att jag skulle lägga upp dem så att ni får se vad vi åt, men ni får stå ut med att det är dålig kvalitet på dem: ljuset var inte särskilt bra där inne och det är mobilbilder.

Total
0
Shares
Woman overlooking the Hungarian Parliament in Budapest

Världens vackraste parlamentsbyggnad?

Vi ska försöka klämma ut de sista timmarna av vår Budapestresa innan det är dags att åka hem…

Comments16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like