Två veckor som mamma

Total
0
Shares

Idag har det gått två veckor sen O föddes och vårt liv förändrades helt och hållet. Det känns som att hon alltid har varit här samtidigt som jag inte kan förstå att det redan har gått två veckor! Jag känner inga enorma, överväldigande kärlekskänslor som gör att hela jag håller på att brista, de där känslorna som alla pratar så mycket om. Däremot känns det så otroligt självklart att just hon ska vara hos oss. Det finns inget annat, det är bara så det ska vara.

Det där med att inte känna så starka, överväldigande känslor oroade mig lite först. Men nu börjar jag lugna mig: det finns ingen tvekan om att jag älskar henne mest av allt på hela jorden och den där känslan av självklarhet är väldigt lugnande. Dessutom ska ju mina mediciner, som är stämningsstabiliserande, ta bort toppar och dalar om de fungerar. Och det verkar de ju göra.

De här två första veckorna har i alla fall varit både magiska och surrealistiska. Även om det känns alldeles självklart att hon ska vara hos oss så är det svårt att förstå att hon äntligen är här. Vår lilla dotter som vi har kämpat så mycket för. Min dotter. Jag är mamma – det är så svårt att förstå.

Och jag mår oförskämt bra. M tar som sagt hela nätterna så att jag får sova från strax efter 22 fram tills O vaknar vid 06 och vill ha mat. Så trots att jag är nyförlöst och har en tvåveckors bebis hemma har jag inte varit såhär pigg sen vi började med alla hormoner för två år sen. Det känns fantastiskt. Och dagarna lunkar på i samma tempo: mat, promenad, sova, mat, sova, mat. Allt som oftast med en kelig katt i närheten. Jag börjar faktiskt bli lite rastlös, så det kommer nog komma lite mer uppdateringar här.

Total
0
Shares

Mina intentioner v.33

Här i bebisbubblan flyter dagarna ihop men jag tror att det är måndag idag 🙂 Efter två veckor…

Comments6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like