
Imorse vaknade jag med en liten känsla av besvikelse över att helgen redan var slut – tills jag kom på att det är semester i flera veckor till! Det är verkligen välbehövligt och jag längtar till allt roligt vi ska hitta på. Men just idag blir det väldigt lugnt: vi har precis ätit en sen frukost bestående av pannkakor med björnbärsgrädde. Att äta pannkakor på helgen är en liten tradition vi har som alltid gör helgen lite lyxigare. Receptet på pannkakor är min mormors och (som alla tycker om sin mormors pannkakor) är de godast i världen. Det är ett busenkelt recept som blir allra bäst om man gör smeten kvällen innan så att den får svälla ordentligt i kylen.
Resten av dagen tänkte vi spendera med att strosa runt i Bergianska trädgården. Vad ska ni hitta på idag?
Fikatips: världens chokladigaste chokladtårta.
INGREDIENSER, 2 PORTIONER
- 0,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 5 dl mjölk
- 2 msk björnbärssylt
- 2 dl vispad grädde
GÖR SÅ HÄR:
- Böanda socker, vailjsocker och vetemjöl i en skål.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills smeten är klumpfri.
- Kläck i äggen och tillsätt resten av mjölken. Vispa tills klumpfri,
- Låt smeten svälla i minst en halvtimme.
- Vispa grädden och blanda i björnbärssylten.
- Stek pannkakorna på medelhög värme.
- Varva pannkakor med björnbärssylt och njut!
Middagstips: kantarellrisotto med Västerbottenost.
Visst är det spännande det där med att ens mormors pannkakor smakar godast :). Mycket mat överlag som är så mycket godare när den äldre generationen lagat den 🙂
Författare
Ja, sen så spelar säkert minnen och känslor in också 🙂
nemen oj vad gott det ser ut!
Författare
Det är björnbärsgrädden som är knepet!