Recept: Dulceyblondies med dulceytryffel

Dulceyblondies

Just nu är det verkligen fullt upp och det känns som att jag inte gör något annat än att jobba. Den 7 januari är det dags för Cancergalan Tillsammans mot cancer och dagen efter drar vi igång en stor kampanj. Så det är massor att göra innan dess. Något som piggar upp och ger lite extra energi mitt i allt det här är dulceyblondies med dulceytryffel.

Dulceychoklad är karamelliserad vit choklad som smakar förvånansvärt likt dulche leche, det vill säga karamelliserad mjölk. Och nästa gången jag gör dem kommer jag nog göra en swirl av dulche leche i dulcheytryffeln. Det är inte helt lätt att hitta karamelliserad vit choklad, men det finns både från Vahlrona och Callebaut. Tyvärr är det inte märken som man normalt hitta i matbutiker, så man får planera i förväg och beställa hem.

Själva receptet utgår från Roy Fares recept på blondies med hallon och vit choklad. Jag har helt enkelt bytt ut den vita chokladen mot karamelliserad vit och hoppat över hallonen och chokladknopparna. Det är säkert supergott med hallon, mango eller hjortron i – det får jag nog också prova nästa gång!

Recept: dulceyblondies med dulceytryffel

Dulceytryffel

Ingredienser
  • 300 g karamelliserad vit choklad
  • 100 g  vispgrädde
Gör så här:
  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
  3. Rör ihop till en slät tryffel, låt svalna.

Dulceyblondies

Ingredienser:
  • 330 g karamelliserad vit choklad
  • 160 g smör
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 165 grader (varmtluft).
  2. Smöra kanterna på en bakform, 20x20cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och den vita chokladen på låg värme.
  4. Blanda mjöl, vanlijsocker och salt i en bunke.
  5. Vispa äggen fluffigt.
  6. Vispa ner sockret i äggen.
  7. Rör ned den smälta choklad- och smörblandningen.
  8. Tillsätt de torra ingredieserna och blanda noga.
  9. Fördela smeten i formen och grädde i mitten av ugnen i 25 minuter.
  10. Låt kakan svalna, häll på tryffel och dekorera med exempelvis havssalt eller hackade pecannötter.
  11. Ställ kakan i kylen så att tryffeln stelnar helt.
  12. Ta bort bakplåtspappret, skär loss kakan och skär den i bitar.
  13. Njut!

2 Kommentarer

  1. december 28, 2018 / 8:30 f m

    Men alltså HERRE vad gott!! Mums, mums, mums!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.