Nudity is not porn

Total
0
Shares

Jag trodde aldrig att jag skulle publicera en nakenbild på mig själv i sociala medier, men just nu händer något som är värt att uppmärksamma.

Instagram har ändrat sin algoritm och klassar bilder på helt eller delvis nakna kvinnokroppar som ”sexual suggestive” och döljer dem från hashtagflöden och i vissa fall spärrar konton från att synas även om man söker efter dem.

Det hade inte nödvändigtvis varit problematiskt om samma regler gäller för alla. Men så är det inte. Algoritmen gäller inte för män och gör undantag för konton som Playboy.

Det är alltså okej när stora företag betalar kvinnor för att ställa upp på nakenfoton för att de ska tjäna pengar på det, men det är inte okej om en kvinna själv väljer att publicera en bild där hennes kropp syns.

Playboys bilder med kåtsug i ögonen är inte ”sexual suggestive” men en kvinna som ammmar, utövar yoga, visar upp en gravidmage eller bara har bikini på sig på en semesterbild är det. Och bilder på män kan tydligen inte vara det över huvud taget.

Det är en fruktansvärt snedvriden syn på vad som är sexualiserat och suggestivt. Men framför allt är det absurt att samma regler inte gäller för när kvinnor publicerar bilder på sina egna kroppar och när företag drivna av män publicerar bilder på kvinnors kroppar för att tjäna pengar.

#NUDEisnormal#NudityIsNotPorn

Total
0
Shares

Kampen mot ljuset

Just nu är det lite kämpigt. Sommaren är äntligen här men med den kommer också en av de…

Comments32

  1. Alltså den där bilden, så otroligt vacker! 🙂
    Sen när det kommer till sociala medier så gör sådant där mig så arg, när det är olika regler för olika personer, det är så sjukt frustrerande och irriterande. Jag hoppas verkligen att dom ändrar sina regler och algoritmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like