fbpx

Mina mål för februari 2021

Mina mål för februari 2021

Är det någon mer än jag som är orimligt taggad på att det är februari och en helt perfekt månad? Exakt 4 veckor, 28 dagar, som börjar på en måndag? Det gör mig lite lycklig bara av att tänka på, vilket gör att februari som normalt är hemskt känns uthärdligt. För mig är det fullt fokus på fysisk hälsa även i februari, men jag ökar utmaningarna lite. Fast först en liten tillbakatitt på mina mål för januari.

Utvärdering av mål för januari 2021

1. Dricka minst 1,5L vatten om dagen.
Det har gått okej. Fram till sista veckan klarade jag det galant och drack oftast uppåt två liter. Sen fick jag en total kollaps för att jag tog ut mig för mycket mentalt (har skrivit mer om det på insta) och sista veckan blev allt svårt att hålla i. Men jag har i alla fall fått i mig 1,5L vätska om dagen, även om den del varit cola. Så halvcheck på den.

2. Yoga minst tio minuter om dagen.
Samma sak på den, galant fram till sista veckan och sen har det inte blivit någon yoga på mattan alls. MEN, yoga handlar om att känna in kroppen och jag har inte varit i form för det. Så istället har det blivit meditation, vilket ändå får räknas som en del av yoga.

3. Gå minst 10.000 steg om dagen.
Det är tråkigt att skriva men den senaste veckan har verkligen varit hemsk för mig. När man knappt tar sig ur sängen är det svårt att få ihop sina steg. Totalt har jag ändå gått 364 393 steg i januari, vilket ger ett snitt på 11 755 steg om dagen. Och eftersom det är viktigt att inte vara för hård mot sig själv så sätter vi en check på den.

Hur mår jag?

Den stora frågan, ur mitt perspektiv, är ju dock hur det här får mig att må både fysiskt och psykiskt. Och jag kan glädjande säga att jag mår bättre än på länge! Jag har gått ned 5 kilo i vikt och tagit mig från fetma till övervikt enligt flera sätt att mäta, vilket såklart känns bra. Målet är att komma till en bra, hälsosam normalvikt. Jag har mindre ont, jag sover bättre och känner mig gladare.

Jag har också ätit Low FODMAP hela månaden vilket har gjort en enorm skillnad på all magsmärta jag har upplevt i flera år. Och det är nog kanske den största förändringen.

Mina mål för februari 2021

Så, med fortsatt fokus på förbättrad fysisk hälsa eftersom man måste vara fysiskt frisk för att orka vara psykiskt sjuk, här kommer mina mål för februari 2021.

1. Minimera sockerintaget
Jag är en riktig sockerråtta och kan gärna hoppa över en måltid för att istället äta choklad och dricka cola. Särskilt nu när jag jobbar på att gå ned i vikt byter jag gärna bra kalorier med högt näringsinnehåll som faktisk mat mot en chokladkaka, och det är ju inte särskilt bra för kroppen. I ärlighetens namn skulle det inte någonsin vara bra för kroppen att äta och dricka så mycket socker som jag gör. Så nu tänkte jag försöka minimera mitt sockerintag. Och 28 dagar känns väl överkomligt ändå?

2. Skippa gluten.
Jag har som sagt ätit Low FODMAP under januari för att se om det ger effekt på mina magbesvär som är misstänkt IBS. Och det gör det, jag är mycket mindre gasig och har inga kramper i magen. Generellt fungerar allt bättre. Jag har dock fuskat vid ett par tillfällen och ätit gluten, och fått ångra mig i flera dagar efteråt. Jag blir förstoppad, får kramper och hela kroppen sväller upp. Så nu är det skärpning: gluten är helt enkelt inte en kompis till mig.

3. Kämpa mig upp senast 08.00
Jag är värdelös på att ta mig upp ur sängen på morgonen. Mina mediciner förklarar det till viss del men jag tycker också om att sova och jag tycker framför allt om att ligga och dra mig i sängen på morgonen. Men jag mår bäst när jag tar mig upp i tid så nu blir det att kämpa, kämpa, kämpa. Och försöka glömma att det startade dåligt med migrän som gjorde att jag tog medicin och sov till 10:30. Fast å andra sidan är ju det att vara sjuk, så det räknas nog inte som ett misslyckande.

4 Comments

 1. februari 1, 2021 / 1:30 e m

  Härligt att höra att du mår bra! 🥰

 2. februari 2, 2021 / 6:59 f m

  Lycka till med dina mål.👍🏾

 3. februari 2, 2021 / 7:53 e m

  lycka till med dina mål!

 4. februari 18, 2021 / 8:57 e m

  Så duktigt att ha gått så många steg i januari, bra jobbat 😀 Hoppas målen för februari går bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.