Mina intentioner v.33

Total
0
Shares

Här i bebisbubblan flyter dagarna ihop men jag tror att det är måndag idag 🙂 Efter två veckor med O och lite drygt en vecka hemma börjar vi hitta små rutiner vilket känns otroligt skönt – jag mår bäst med rutiner. Något jag brukar göra varje vecka är att sätta mål för mig själv men det känns inte helt rätt med en liten bebis hemma, så jag tänkte sätta intentioner istället. Helt enkelt saker jag vill göra och skulle kunna ha som mål, men om det inte bockas av är det inte hela världen – lilla O och livet får styra vad som klaras av.

Komma igång med mamma-mage-appen

Om ni är eller har varit gravida så har ni säkert hört talas om mamma-mage-appen. För er som inte gjort det så är det en app med träningspass anpassade för att få magmusklerna att hitta tillbaka till varandra – de delas under graviditeten och man tappar bålmuskulaturen. De säger att man kan börja med den direkt efter förlossningen oavsett om man fött vaginalt eller via kejsarsnitt men jag har kännt att jag har velat låta såret läka lite först. Men nu är det dags att komma igång, jag saknar verkligen att ha bålmuskulatur!

Ta hand om mitt yttre

Det här kan låta så himla larvigt men jag vill ta hand om mitt yttre. Inga massiva grejjer här, bara ta tid till att tvätta ansiktet, hålla håret rent och fila naglarna. Jag mår helt enkelt bättre när jag får ägna en kvart, trettio minuter om dagen åt det. Kanske allra mest för att det är en liten stund för mig själv. Att ha en ammande nyföding är rätt tufft och den stunden i badrummet är magisk – jag får vara bara mig.

Röra på mig

Under graviditeten har jag haft så ont i kroppen att jag knappt kunnat ta mig tre-fyra meter från sovrummet till toaletten. Det har gjort att jag har varit väldigt isolerad och absolut inte kunnat ta promenader, cykla, paddla eller annat som jag brukar göra för att hålla igång. Men nu är smärtan borta och jag kan göra saker igen! För att fira köpte jag en Fitbit i förra veckan och jag hoppas att den kan motivera mig till att hålla igång. O förtjänar en pigg mamma som orkar leka med henne och då måste min kropp vara i form.

Har du några mål eller intentioner inför veckan?

Total
0
Shares

Vi njuter av tiden

Tiden rullar sakta på här hemma och vi njuter av tid tillsammans. M är fortfarande hemma och börjar…

Comments23

 1. Såklart du ska ta hand om dig själv 💕
  Hur upplever du att kejsarsnittet läker? Mycket ont? Kan du bära din dotter? Gå? Hört så mycket skräckhistorier kring kejsarsnitt. Hade du klarat det ensam utan din man?
  Stor kram ❤

  1. <3 Det har läkt jättebra, de första dagarna gjorde själva snittet ont och jag hade svårt att ta mig upp ur sängen själv under en vecka. Fick morfin de första fyra dagarna och sen ipren i två till, men inga mer smärtstillande efter det. Jag har kunnat bära O hela tiden, gå upp för trappor osv. Den första veckan hade nog varit tuff utan hjälp, just eftersom man inte har några magmuskler och det är svårt att ta sig upp ur sängen men sen har det gått bra. Jag var superrädd för kejsarsnitt innan men allt har verkligen gått jättebra!

 2. Så himla bra mål! 🙂 Även om jag inte har barn själv så kan jag förstå det där med att ta hand om sitt yttre. Känner man sig fräsch och fin så är man ju oftast lite gladare också 🙂

  1. Tack! 😉 Ja, det får en verklgien att känna sig lite mer som en människa mitt i alla spyor och läckande bröst.

 3. Härligt att läsa!
  Jag är själv mitt uppe i processen mot ett litet +

  Jag har som mål denna veckan att upprätta en “to-do-lista”, jag mår dåligt av att komma hem till vårt hus o se hur eftersatt det är efter sommaren. Rörigt o stökigt o ostädat.
  Men ett steg varje dag så ska det inte behöva bli så övermäktigt, jag vill inte skjuta upp allt till morgondagen, vilket jag annars är väldigt duktig på att göra.
  Men nu så ska det bli ordning o reda.

  Lycka till med dina små mål o dina saker som du vill göra och njut av bebisbubblan! Jag längtar såååå efter min bubbla 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like