fbpx

365 bilder från livet som psykiskt sjuk

365 bilder från livet som psykiskt sjuk

Om några dagar är det sex år sen jag fick min diagnos: bipolär sjukdom typ2.

Jag bestämde mig snabbt för att vara öppen med min sjukdom, både för att själv få så bra stöd som möjligt men också för att bidra till att minska stigmat kring psykiska sjukdomar.

Det har hänt en hel del de här sex åren – nu pratar man t ex om psykisk ohälsa på ett brett plan. Det var helt tabu då. Men det har inte hänt tillräckligt mycket. Framför allt verkar många ha en bild av psykiskt sjuka och psykiska sjukdomar som inte stämmer.

Vi är inte galna och inlåsta på mentalsjukhus där vi vaggar i tvångströjor och river vårdarna om de kommer för nära. De allra flesta av oss är helt vanliga människor som lever helt vanliga liv.

För att visa det kommer jag under 2021 att lägga upp 365 ofiltrerade selfies från mitt vardagsliv och tagga dem med #endagsompsykisktsjuk på Instagram samt uppdatera min instastory med hur vardagen ser ut. Du hittar mig på @therese_molander

Lever du också med en psykisk sjukdom får du gärna göra mig sällskap.

Först ut: selfie från dagens långpromenad i duggregnet. Osminkad och trött småbarnsmamma som precis som många andra försöker ta tag i det här med träning nu efter nyår. För att man behöver vara fysiskt frisk för att orka vara psykiskt sjuk.

4 Comments

 1. januari 1, 2021 / 7:18 e m

  Vilken fin och bra utmaning! Gott nytt år! 🥰

 2. Akleja
  januari 2, 2021 / 12:53 f m

  ” För att man behöver vara fysiskt frisk för att orka vara psykiskt sjuk.” – Mycket välformulerat, instämmer helt. Hoppas du får ett fint nytt år!

 3. januari 2, 2021 / 5:53 e m

  Så bra utmaning och helt sjukt hur saker kan ändras på bara 6 år 🙂

 4. januari 3, 2021 / 12:11 e m

  Så bra att du lyfter detta och riktigt bra utmaning, god fortsättning!!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.