Vårt vardagsrum och renoveringsplaner

Vårt vardagsrum och renoveringsplaner

Om ett par veckor förvandlas hela vår lägenhet till ett enda stort renoveringskaos. Det ska göras något i varje rum och jag försöker få ihop all vår inspiration så att det blir en röd tråd i hela lägenheten. Den är trots allt ganska liten med sina 2,5 rum på 64 kvm och då vill man att det hänger ihop. Inspirationen till vardagsrummet kommer från de här underbara bilderna som är från en lägenhet i St Petersburg. Jag älskar väggfärgen, blandningen av modernt och klassiskt.

Bildkälla: https://www.behance.net/gallery/43886801/TOLKO-Luxurious-apartment-at-Krestovskiy-island

Vår lägenhet är byggd 1930 och stilmässigt är den precis emellan nationalromantik och nyklassicism, så vi har takrosetter, stuckatur i taket och stora fina fönster. Det gör att vi har ett helt magiskt ljus som vi vill bevara så mycket som möjligt av. Vi har också en helt underbar fiskbensparkett och ett stort valv som gör att det känns semiöppet mellan vardagsrummet och matsalen. Tanken är att bygga in vår bokhylla och måla både den och väggen i en grå färg som liknar den på inspirationsbilderna. Vilka färger vi provar just nu kan ni se över tv:n, glömde fota innan jag började provmåla! Vi kommer troligtvis platsbygga ett skrivbord som går ihop med bokhyllan i ett L längs ena väggen och måla det i samma färg. Det kommer också bli nya gardinskenor längs hela väggen med båda vita, skira gardiner och grå sammetsgardiner. Förhoppningsvis får vi bygglov för balkong och då kommer det bli pardörrar där fönstret är. Jag håller verkligen alla tummar och tår för att det ska bli så.

Jag skulle också vilja specialbygga en väldigt modern öppenspis med biogasbrännare och måla den ni i samma färg som väggen för att ha som tv-möbel. Men det får vi se om M går med på… Vi funderar också på att byta ut vardagsrummet mot en stor ottoman som på den här bilden (som jag inte hittar bildkällan på, den är hittat på Pinterest utan länk). Men det beslutet får vänta tills vi har gjort klart renoveringen (längtar verkligen!). Och först på priolistan står nog ändå en lampa att ha över matbordet…

4 Kommentarer

 1. Anne
  maj 12, 2018 / 7:55 e m

  Så kul att få följa renoveringen!

  • therese
   Författare
   maj 12, 2018 / 8:44 e m

   Kul att du tycker det! 🙂

  • therese
   Författare
   maj 15, 2018 / 11:48 f m

   Tack! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *