Tips för en bra egoboost: samla komplimanger i en fin bok

Tips för en bra egoboost: samla komplimanger i en fin bok

Jag har alltid haft bra självförtroende och varit trygg i mig själv. Det grundar sig nog i att jag, mycket tack vare min uppfostran, har förstått att mitt människovärde inte utgår från mina prestationer. Jag vet helt enkelt att jag är en värdefull person oavsett vad jag väljer att göra med mitt liv. Den vetskapen och grundkänslan gör det lätt att älska sig själv även när man gör misstag. och jag har gjort många misstag. Jag tror att det, att alltid älska sig själv oavsett vad, gör att man vågar ta fler risker och större chansningar. Och kanske vågar satsa helhjärtat även för man vet att man är lika värdefull och lika älskvärd även om man lyckas.

Lästips: så tar du reda på vad din dröm är

Samla komplimanger i en fin bok

Men även jag har dåliga dagar. Ibland beror de på min bipolära sjukdom, men oftast beror de dåliga dagarna på att livet svänger. Som för alla andra. Något som jag brukar göra då är att öppna min lilla gröna komplimangbok. Det är en liten anteckningsbok jag har där jag skriver ned komplimanger jag får i min vardag. Saker som andra säger och som jag blir lite extra glad över. Saker jag vill minnas och som jag vet kommer göra mig glad när jag är lite nere. Och när jag har en dålig dag eller tvivlar på min egen förmåga så öppnar jag boken och läser vad andra har sagt om mig. Här är några av mina favoritkomplimanger just nu:

Lästips: så formulerar du mål som gör att du når din dröm

“Du är medveten om dina drivkrafter och hur de påverkar dina handligar, vilket gör att du kan välja att agera annorlunda när situationen kräver det.”

“Ditt fokus på syftet och måler skapar en flexibilitet kring formen för ditt arbete och vägen till målet.”

“Att jobba med dig är som att gå en utbildning i att se möjligheter, göra affärer avv dem och leva livet fullt ut.”

“Du förstår att kreativa personer behöver struktur för att kunna leverera.”

“Det är modigt och bra att du kommunicerar när du mår dåligt och behöver stöd.”

“Jag har aldrig känt mig så trygg i ett projekt som jag gör med dig som projektledare.”

Har du några metoder för att boosta ditt självförtroende på en dålig dag?

2 Kommentarer

 1. siri
  maj 9, 2018 / 10:35 e m

  Hej! Vartifrån är den underbara boken o pennan? Så fina!

  • therese
   Författare
   maj 10, 2018 / 9:45 f m

   Tack! Boken är från Bookbinders (finns bla på NK) och pennan är köpt på Papyrus i London.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *