Snart dags för en efterlängtad köksrenovering

Snart dags för en efterlängtad köksrenovering

Bildkällor: Tibro kök, Fantastic Frank och Ikea

För någon timme sen spikade vi startdatum för renovering med våra hantverkare och jag längtar så galet mycket, speciellt efter köket. Vårt nuvarande kök är lastgammalt och taket har fläckar där färgen ramlat ned efter att grannen hade en vattenskada. För att inte tala om ett konstigt golv som inte går att få rent. Vi visste redan när vi köpte lägenheten att vi skulle göra om köket, men det har tagit ett tag att hitta hantverkare. Under tiden har jag samlat inspiration på min pinterest.

Vi kommer att behålla ett serveringsskåp och ett skafferi som är original och de har fått sätta stilen på hela köket. Det blir klassiskt sekelskifte men i ljusgrått istället för vitt och med vitt handgjort kakel. Det vi inte har lyckats enas om än är bänkskiva. Idag har vi ett stänkskydd i carreramarmor och det är ju så fint – men vi är rädda för att den skulle bli förstörd om man hade det som bänkskiva.

Är det någon av er som har marmorbänkskiva i köket? Tycker ni att den är väldigt känslig? Vi är t ex oroliga för att det ska bli röda fläckar av vinflaskor eller blåbär.

4 Kommentarer

 1. maj 30, 2018 / 4:07 e m

  Marmor är ju så himla snyggt, skulle gärna vilja ha ett marmorbord! 🙂

  • therese
   Författare
   maj 30, 2018 / 8:27 e m

   Ja, det är så himla fint!

 2. maj 31, 2018 / 7:30 f m

  Åhhh så spännande!! Ska verkligen bli så himla kul att se hur det blir <33

  • therese
   Författare
   maj 31, 2018 / 8:48 e m

   Det tycker vi också! Ska bli såååååå skönt att få ordning på lägenheten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *