Psykisk ohälsa måste tas på allvar på jobbet

Psykisk ohälsa måste tas på allvar på jobbet

För några dagar skrev jag om att en psykisk sjukdag är lika okej som en fysisk sjukdom och på sociala medier blev reaktionerna många. Varje gång om jag skriver om det här kommer vittnesmålen om hur illa man blir behandlad av chefer, kollegor, sjukvård och Försäkringskassan om man är drabbad av psykisk ohälsa. Det är som att det är helt absurt att psykisk ohälsa är lika riktigt och farligt som fysisk ohälsa. Om inte farligare. Få tar livet av sig eller skadar sig själva om de har influensa, men om man lever med psykisk ohälsa är den risken stor.

Hur höga ska kostnaderna behöva bli?

Då handlar det inte främst om dem som lever med psykiska funktionsnedsättningar. Där verkar toleransen och förståelsen vara högre: ”för det är ju faktiskt en sjukdom, det är det inte att vara stressad, det blir alla”. En del av mig undrar hur höga samhällskostnaderna och de företagsekonomiska kostnaderna ska behöva bli för att problemet ska behöva tas på allvar. Det räcker uppenbarligen inte att psykisk ohälsa är den största anledningen till långtidssjukskrivningar, det är inte legitimt att ta en sjukdag för det ändå.

Fördomarna om psykisk ohälsa måste ändras

Många skriver till mig, både i kommentarer och mail, och berättar att de helt enkelt inte vågar prata om sin psykiska ohälsa. De är för rädda för att bli stämplade som jobbiga eller opålitliga om de är hemma på grund av depression eller stressymptom. Kollegan som har sträckt ljumsken när hen sprang ett maraton, hen får däremot krya-på-dig-kort och ryggdunkningar. Självklart ska man vara hemma när man har sportat sig till en skada! Men skyll dig själv om arbetsmiljön är osund och du utvecklar ett utmattningssyndrom, då är det bara att bita ihop och gå till jobbet. För du förstår väl att du inte kan vara hemma bara sådär för att du mår lite psykiskt dåligt?

Det finns så otroligt mycket fördomar och stigman kring psykisk ohälsa. Det är lika mycket en sjukdom och en skada som om man gör illa sig fysiskt. Och man kan inte rå för att man blir psykiskt sjuk, precis som man inte kan rå för att man får en förkylning. Inte mer än att ta ansvar och förebygga det som går att förebygga.

Arbetsgivarna måste visa vägen

Jag är övertygad om att det mest effektiva sättet att komma åt fördomarna om psykisk ohälsa är att låta arbetsgivarna visa vägen. De flesta jag vågar prata med är inte öppna med sin psykiska ohälsa för att de är rädda att förlora jobbet. Och om man blir arbetslös får det stora konsekvenser. Om arbetsgivarna går i bräschen för kampen mot psykisk ohälsa försvinner ett stort orosmoment. Så frågan är när arbetsgivarna ska förstå det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *