DIY Lipscrub med honung och hallon

DIY Lipscrub med honung och hallon

Jag använder läppstift nästan varje dag och för att det ska sitta bra vill min ha mjuka, återfuktade läppar utan hudflagor. Lösningen är att ett par gånger i veckan använda en lipscrub som exfolierar och återfuktar läppara. De flesta lite dyrare märken har egna varianter, men då är de just dyra. Och innehåller en massa ingredienser och konserveringsmedel som jag inte vill ha i närheten av min mun och råka få i mig. Så jag brukar göra en DIY Lipscrub med honung och hallon för en bråkdel av priset av att köpa en.

Min DIY Lipscrub innehåller hundra procent aktiva ingredienser och har varken kemikalier eller konserveringsmedel eftersom den inte behöver klara flera år på en butikshylla. Den är också helt fr i från uttorkande alkohol och mikroplaster som förstör våra hav. Men bäst av allt är att den gör läpparna underbart mjuka och återfuktade, och jag behöver inte vara rädd för att få i mig något eftersom alla ingredienser är ätbara. Faktuom är att jag nästan har svårt att hålla mig från att slicka mig om läppana för att min favorit smakar hallongodis!

Recept: DIY Lipscrub med honung och hallon

Det är väldigt enkelt att göra en DIY lipscrub: du behöver något mjukgörande och något skrubbande. Min favorit DIY Lipscrub görs på fyra ingredienser: honung, hallon, olivolja och strösocker. Honung är basen som gör skrubben krämig och är dessutom antiinflammatorisk och lugnande. Olivoljan återfuktar på djupet, sockret skrubbar och hallonen ger en underbar färg och doft. Alla beautyprodukter är väl roligare om de ser fina ut och doftar gott, eller hur? När du använder den masserar du in lite på läpparna och låter sitta i fem minuter innan du tvättar bort och njuter av dina supermjuka läppar!

Ingredienser: DIY Lipscrub med honung och hallon
 • 2 tsk honung
 • 1 tsk olivolja
 • 3 tsk socker
 • 6 frystorkade hallon
Gör så här:
 1. Smula sönder de frystorkade hallonen.
 2. Blanda alla ingredienser.
 3. Häll upp i en lufttät burk. Skrubben håller i 1-2 månader.

4 Kommentarer

  • therese
   Författare
   maj 8, 2018 / 7:37 e m

   Tack! Ja, jag också 🙂 Gör en hel del beautyprodukter själv och tänkte försöka lägga ut några då och då!

 1. maj 10, 2018 / 7:03 f m

  Vilket bra tips 😍

  • therese
   Författare
   maj 10, 2018 / 9:45 f m

   Tack! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *