DIY: Coffee scrub för ett riktigt glow

DIY: Coffee scrub för ett riktigt glow

Som ni säkert har förstått så är jag en riktig beautynörd som lägger ned mycket tid på min dagliga hudvårdsrutin. Jag älskar skönhetsprodukter i alla dess former och gillar att testa nya, och älskar mina favoriter som passar perfekt för min hy. Men så finns det vissa saker som tar emot att köpa, till exempel lipscrubs och bodyscrubs. Ofta för att köpta produkter innehåller mycket uttorkande alkohol, onödiga kemikalier, mikroplaster och konserveringsmedel. Så ibland experimenterar jag fram egna produkter. Som min DIY Coffee scrub som ger ett fantastiskt glow.

Idén kom till när jag läste recensioner på en produkt som jag glömt namnet på. Det var en facial scrub där de aktiva ingredienserna var kaffe och mandelolja, resten var utfyllnad (alkohol), konserveringsmedel och stabiliseringsmedel. Sånt som behövs om en produkt ska klara sig på butikshyllan i flera månader. Hursom, produkten fick underbara recensioner och alla sa att den gav mjuk, uppiggad hy med ett fantastisk glow. Många använde den dessutom innan sminkning för att få sminket att sitta bättre. Jag bestämde mig för att prova att göra en DIY Coffee scrub eftersom jag hade kaffebönor och mandelolja hemma. Och sen den dagen är jag helt såld!

Beautyfördelar med koffein

Min DIY Coffee scrub exfolierar varsamt och innehåller återfuktande mandelolja som ger ett underbart glow. Kaffet har flera beautyfördelar som jag älskar resultatet av:

 • Kaffe är antiinflamatoriskt och hjälper både mot acne och rodnad.
 • Kaffe är fullproppat med antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler i miljön och mot förtida åldrande.
 • Kaffe är en mild exfoliator som ökar blodcirkulationen, tar bort döda hudceller och stimulerar cellföryelsen.
 • Koffein och methylxantine i kaffet reducerar svullad i hyn.
 • Koffeinet ökar inte bara den generella blodcirkulationen i hyn utan även den i de allra minsta blodkärlen och hjälper till att ta bort mörka ringar under ögonen.

En DIY Coffee scrub för ansiktet kan helt enkelt göra underverk för hyn! Jag brukar använda den när jag känner mig grå och glåmig eller bara vill ha lite extra glow. Den är väldigt mild och ett tag använde jag den varje dag, och fick nästan lika bra resultat som med Dermalogicas daily microfoliant som är en av mina absoluta favoritprodukter. När det kommer blackheads och whiteheads, speciellt på näsvingarna och hakan, tycker jag nog till och med att min DIY Coffe scrub är bättre. Hemligeten ligger just i kombinationen av kaffe som exfolierar och stimulerar blodcirkulationen och mandeloljan som återfuktar och lugnar.

Recept: DIY Coffe scrub för ett riktigt glow

Men nog pratat om hur fantastisk skrubben är och vidare till receptet! Den är väldigt lätt att använda: smörj in på rengjord, lätt fuktig hud och skölj sen bort med ljummet vatten. För en extra boost kan du låta den sitta kvar som en ansiktsmask i 10-15 minuter.

Ingredienser: DIY Coffee scrub för ett riktigt glow
 • 6 msk nymalt kaffe
 • 3 msk mandelolja
Gör så här:
 • Blanda kaffet och mandeloljan.
 • Häll upp på en lufttät burk. Den håller 1-2 månader i rumstemperatur.

3 Kommentarer

  • therese
   Författare
   maj 15, 2018 / 11:48 f m

   <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *