fbpx

Dags att bli fysiskt frisk igen

Dags att bli fysiskt frisk igen

Att man måste vara fysiskt frisk för att orka vara psykiskt sjuk är något som jag upprepat om och om igen. Men. Jag lever inte alltid lär och efter ett år med ett depressivt skov är det dags att ta en titt på den bistra sanningen: min kropp mår inte bra. Och om min kropp inte mår bra är det inte lätt för mitt psyke att må bra heller. Allt hänger ihop.

Med graviditet, pandemi och depression har jag lyckats samla på mig 20 kilos övervikt vilket innebär högre risk för diabetes, cancer, hjärt- och kärlsjukdom och en massa annat otrevligt. Min hy och mitt hår är knastertorrt, jag dricker mycket mer coca cola än vatten, hoppar över måltider och småäter godis och kakor istället. Helt enkelt dåliga vanor som det är dags att byta ut.

Jag ser fram emot smoothies fullproppade med antioxidanter, bastubad, hemmaspa, promenader bland åkrarna och kanske ett par cykelturer om väglaget fortsätter vara bra. Drömmer om att ha en Peloton eller annan träningscykel i garaget men min man är lite svårövertalad så det får bli old school landsvägscykling, vilket faktiskt är trevligt om det inte är för kallt.

Min förhoppning är att dela med mig lite av den här resan tillbaka till en hälsosam kropp och att komma igång med mitt vanliga bloggande igen. Tyvärr är det inte väder för att träna vid poolen än men förhoppningsvis kommer det vara en självklar rutin när sommaren väl är här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.